COVID safety

Onze tips voor een COVID-19-proof werkomgeving

 

 

Onze tips voor een COVID-19-proof werkomgeving

Of je nu op kantoor bent blijven werken of stilaan de terugkeer voorbereidt: de komende maanden zullen een heel nieuwe aanpak vragen voor het leven op de werkvloer. Als werkgever sta je voor een dubbele opdracht: een veilige werkplek creëren voor je werknemers én je klanten op een veilige manier ontvangen. Weet je niet goed waar te beginnen? Geen nood. Wij verzamelden alvast een aantal eenvoudige tips en producten waarmee je in no-time weer veilig aan de slag kan.
 

1. Gebruik heldere signalisatie om je circulatieplan te doen slagen. Denk aan vloerstickers, afzetlint, posters en meer.

2. Deponeer gebruikte handschoenen, mondmaskers en zakdoeken veilig in onze COVID-19-box!

Covid 19 posters

Gratis COVID-19 posters

Communiceer de maatregelen op de werkvloer met onze gratis COVID-19 posters.

WIST JE DAT?

Duidelijke communicatie stelt werknemers en klanten gerust dat ze in een veilige omgeving ontvangen worden.

Alles voor duidelijke communicatie

Maak duidelijke afspraken met collega’s en bezoekende klanten over looprichtingen, social distancing, het gebruik van vergaderzalen, sanitaire ruimtes en meer. Informeer iedereen duidelijk over de maatregelen die van kracht zijn en herhaal de regels op de plaatsen waar ze van toepassing zijn met behulp van duidelijke signalisatie.

ICON HYGIENE CLEANING SURFACE BLUE

Alles voor een veilige afstand

Veilig samenwerken? Probeer in kleine vaste teams te werken en ervoor te zorgen dat elke werknemer 1,5 m afstand kan houden.
 

Lukt dat niet?

Denk er dan eens over na om met een rotatiesysteem te werken of voorzie de nodige hulpmiddelen, zoals schermen en mondmaskers. Let erop dat elke werknemer altijd aan zijn of haar eigen bureau werkt – om zowel ergonomische als hygiënische redenen.

Hygiënemaatregelen

Alles voor efficiënt schoonmaken

Ontsmettingsspray en handgel zijn onze beste vrienden geworden en ook op kantoor zijn ze onmisbaar. Onze tip: voorzie een desinfectiezuil bij de ingang en zorg in elke ruimte voor voldoende desinfectiespray, handzeep, tissues en doekjes. Reinig tafels en stoelen voor en na gebruik en maak bureaus goed schoon met desinfecterende schoonmaakmiddelen.

Alles voor een slimme circulatie

Om de gezondheid van je werknemers en klanten te garanderen, is het een goed idee om een circulatieplan in te voeren met aparte routes voor opwaarts en dalend verkeer. Vermijd dat je werknemers tegelijkertijd aankomen, beperk het gebruik van de lift en bepaal een maximum aantal toegelaten personen per ruimte.

arrows
Call to action

Meer weten?

Ontdekt al onze reinigings- en COVID-19- producten.

Lees meer