nature abstract

Planeet

Om onze impact op de planeet te verminderen, verbinden we ons ertoe om:

  • Duurzame producten en diensten te gebruiken en te verkopen, alsook circulaire economie te omarmen.
  • Koolstofneutraal te zijn wat betreft onze bedrijfsvoertuigen en zakenreizen door acties te ondernemen op het vlak van vergroening, en van reductie en compensatie van onze CO2-uitstoot.
  • Koolstofneutraal te zijn in al onze bedrijfsvoorzieningen.
Low emission urban delivery

CO2-reductie

Leveren met weinig CO2-uitstoot

Vermits het leveren van goederen een van onze kernactiviteiten is, blijven wij inzetten op innovatie en op de verlaging van onze CO2-impact, meer bepaald door trajectoptimalisatie en het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen die weinig uitstoten. Onze nieuwe duurzaamheidsstrategie moet ons in staat stellen om de impact van onze bedrijfswagens en zakenreizen te verkleinen en de CO2-uitstoot te compenseren die we tegen 2026 niet kunnen verminderen.

Verantwoorde producten en diensten

 

sustainable selection

Sustainable by Lyreco

Wij geloven dat de duurzame werkplekken van morgen vandaag reeds worden gebouwd. We zijn actief in een sector die voortdurende evolueert en we streven ernaar om onze klanten een verantwoord, innovatief en milieuvriendelijk aanbod te bieden dat inspeelt op hun veranderende behoeften. 

Lyreco selection

Lyreco sustainable selection

We verbinden ons ertoe om duurzame producten en diensten te gebruiken en te verkopen. We willen dan ook de overstap maken van een lineair model (kopen - gebruiken - weggooien) naar een circulaire economie waarbij we duurzame alternatieven voorstellen voor alle producten die we verkopen, en waardoor we recyclage van zowel producten als verpakking vergemakkelijken en recycling van afvalstromen mogelijk maken. We streven ernaar dat 90% van onze omzet bestaat uit de verkoop van duurzame producten. 

Circulaire economie

Onze 5 verbintenissen voor circulaire werkplekken

Circulaire economie

Kom hier meer te weten over onze strategie voor circulaire economie

Verder lezen