Safety Expertise Intersafe

Veiligheidsexpertise

Om risico’s in snel evoluerende werkomgevingen te voorkomen en op te lossen

Twee specialisten bundelen hun krachten

Sinds 2013 biedt Lyreco Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM's) aan. Naast een uitgebreid assortiment aan producten willen we onze klanten ook een grondige veiligheidsexpertise bieden. Daarom heeft  de Lyreco Group in 2019 de Intersafe Holding overgenomen. Intersafe is een specialist in het voorkomen en oplossen van risico’s in snel evoluerende werkomgevingen. Op deze manier hebben we twee bedrijven samengebracht met een langdurige, solide expertise in het leveren van werkplekoplossingen. Het samenvoegen van onze sterktes en expertise stelt ons in staat om een integraal en internationaal pakket van producten, diensten en oplossingen aan te bieden. Eén oplossing voor al jouw wensen.

Intersafe A Lyreco company
Intersafe working with gloves

Ondernemers sinds 1934

Het begon allemaal in 1934 met de opening door Rolf Groeneveld van een optiekwinkel in Dordrecht (NL). In 1948 al maakte hij hier de eerste veiligheidsbrillen. In de jaren ’50 kon het bedrijf zich, dankzij de expansie van de Nederlandse petrochemische industrie, specialiseren in de Categorie 3 risicobescherming. Vanaf 1975 volgde dan een verdere uitbreiding naar andere industriële sectoren. Intussen wijzigde de naam ook in “Intersafe”.  In 2014 lanceerde het bedrijf de Employee Safety Manager, een online platform waarin de eindgebruiker zijn persoonlijke PBM's kan beheren bestellen. 

EXCELLENCE CSR ECONOMICS

A Lyreco company 

Als Lyreco-bedrijf levert Intersafe integrale deskundige oplossingen voor  individuele veiligheidsvraagstukken in risicovolle omgevingen, overal waar onze klanten in Europa actief zijn. 

Om zo bij te dragen aan Lyreco’s missie om pioniers te zijn in het duurzaam ontzorgen van elke werkplek, zodat de medewerkers kunnen focussen op hun prioriteiten. 

Onze visie: “Het beschermen van de veiligheid en gezondheid van medewerkers draagt bij tot een optimale bedrijfsvoering.”  

Van een beperking een kans maken

Veiligheid wordt omwille van de vele regels en bepalingen wel eens als een beperking gezien. Maar met  Intersafe kan je dit gebruiken als een kans. Wij zijn specialist in het voorkomen en oplossen van risico’s  in snel evoluerende werkomgevingen. Met duurzame oplossingen zorgen we ervoor dat de individuele veiligheid van jouw medewerkers tot optimale bedrijfsprestaties leidt. Zo wordt het zorgdragen voor een veilige werkomgeving een kans voor jouw organisatie.

Op basis van een deskundige risico analyse en rekening houdend met de wettelijke voorschriften, helpt Intersafe bij de keuze van de meest geschikte PBM's, om zo de risico’s te beperken die door activiteiten in industriële werkomgevingen kunnen worden veroorzaakt.

Intersafe levert hoogwaardige, op maat gemaakte en gepersonaliseerde uitrusting, op de door jou gewenste locatie, die past binnen jullie processen. Bovendien ondersteunt Intersafe in het zorgen voor correct gebruik en onderhoud en biedt zij tool boxes en training aan.

Dit is een compleet en verantwoord beheer van de individuele veiligheid.  Door de  arbeidsomstandigheden van de gebruikers te verbeteren en hun veiligheid en gezondheid te beschermen, wordt de productiviteit van de onderneming verbeterd. Betere prestaties doordat medewerkers een gevoel van veiligheid en vertrouwen hebben. Het beste bewijs dat het zorgen voor de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers bijdraagt tot een optimale bedrijfsvoering.

Work safe. Feel safe