Summer office

Hoe ook in de zomer werken op kantoor prettig kan zijn.

 

Het is weer zomer! Voor zij die vakantie hebben, is dit een leuke tijd, maar voor de collega’s die moeten werken, zijn deze zomermaanden minder leuk. Het kan erg warm zijn op kantoor en het is niet altijd even fijn te moeten werken terwijl anderen genieten van een strandvakantie of een heerlijk terrasje in de zon.

We geven je enkele tips hoe jij als HR- of Facility Manager de werkdag van je collega’s (en van jezelf 😊) een stuk aangenamer kan maken.  

jaloezie lamel raam zomer kantoor

1. Hou de kantoorruimte koel

Is er geen airconditioning op kantoor, voorzie dan per twee werknemers minstens één tafelventilator of een ventilator op statief (te bestellen bij Lyreco!). Even goed verluchten tijdens de vroege ochtenduren en daarna alle ramen dichthouden, is verder de beste manier om de temperatuur op kantoor werkbaar te houden. Zorg voor de nodige raamverduistering, daar waar de zon op de ramen schijnt. Elektrische apparaten geven ook warmte af; raad je collega’s aan de apparaten die ze niet gebruiken, uit te schakelen. Ook planten kunnen een verkoelend effect hebben.    

TIP: Maak je doe-het-zelf airco : Zet een koele waterbron zoals een bakje met ijsblokjes of koelelementen voor een ventilator. Zo zal de ventilator niet enkel warme lucht verplaatsen maar ook effectief koelen. 

2. Een verfrissend drankje of ijsje doet wonderen

Motiveer je werknemers om voldoende te drinken tijdens de warme zomerdagen, minstens twee liter per dag. Las een extra pauze in en trakteer je collega’s op een lekker fris drankje of een ijsje. Ze zullen nadien weer met volle moed aan het werk gaan.

TIP: Bestel mineraalwater en frisdrank bij Lyreco, samen met je andere kantoorbenodigdheden. Makkelijk én snel. 

early office bike

3. Flexibele werkuren/-dagen

Geef het personeel de mogelijkheid om hun dag flexibel in te delen, dat werkt een stuk prettiger tijdens de zomermaanden. Ochtendmensen beginnen hun werkdag misschien liever wat vroeger, wanneer het nog lekker fris en rustig is op kantoor. Andere werknemers houden er dan weer van om bij heerlijk zomerweer wat langer buiten te gaan lunchen. Of om op een regendag wat langer te werken en bij mooi weer de werkdag wat korter te maken om nog wat te genieten van het avondzonnetje. Met een flexibel uurrooster kan elke werknemer zijn werkdag invullen naar wens. Resultaat : gelukkige werknemers én een hogere productiviteit!

4. Pas de kledingpolicy tijdelijk aan

Geef de mannelijke collega’s de mogelijkheid om te komen werken in korte broek. Dat zit een stuk luchtiger dan een lange broek of maatpak.

summer stroll office

5. Even een luchtje scheppen

Motiveer je werknemers om even een luchtje te scheppen. Na een lunch of werkvergadering op het terras of een deugddoend wandelingetje in de buurt, heb je weer tonnen energie om er weer stevig tegenaan te gaan.  

6. Breng de zomersfeer naar kantoor

Fleur het kantoor wat op met een kleurrijk boeketje bloemen, leuke planten, vrolijke tuinmeubels en parasols op het terras. Organiseer een BBQ voor de werknemers, trakteer op een lekkere smoothie of alcoholvrije cocktail of laat de ijskar langskomen. De zomersfeer zit er meteen in en het geeft je een boost om er weer tegenaan te gaan.

Ontdek onze andere blogs