Office space

3 tipp egy iroda praktikus és inspiráló berendezéséhez

A legtöbben körülbelül heti 40 órát töltünk az irodánkban, vagy dolgozószobánkban. A tudósok megállapították, hogy az, hogy hogyan érezzük magunkat az irodában, jelentős hatással van munkateljesítményünkre. Megerősítették azt, amit sok munkavállaló már régóta tud: ha egy munkáltató a munkavállalók teljesítményét, hatékonyságát és termelékenységét akarja növelni, akkor a vállalatnak jó munkakörülmények biztosításával kell kielégítenie az igényeiket.  Ezért fontos a kellemes és inspiráló munkakörnyezet kialakítása a dolgozók számára, amelyben jól megy a munka.  

Érdekli, hogyan lehet praktikusan és stílusosan berendezni egy modern irodát?  

Adunk Önnek egy tanácsot.

1. Készítsen magának egy tervet

Az első lépés a tökéletes iroda felé vezető úton egy ötletes terv. Készítsen listát preferenciáiról és szükségletiről. Kezdje a legfontosabbaktól: irodabútoroktól és tárolóhelyektől. Ne feledkezzen meg az irodaszerekről sem, amelyek megkönnyítik mindennapi munkáját: 

  • nagy falinaptár, 
  • lemosható tervező vagy információs tábla, 
  • asztali lámpa, 
  • faliújság, 
  • ergonomikus egér, 
  • színes cédulák és matricák, 
  • dokumentumszervező. 
Diary
Latte

A kávékedvelők azonban biztosan egyetértenek velünk abban, hogy a legfontosabb segédeszközök egyike a kávéfőző. Az erős feketekávé vagy egy kedvenc kávéital nemcsak az alkalmazottak kötetlen találkozóit teszi kellemesebbé, hanem az értekezleteket vagy ötletbörzéket is.

Folders

Tippünk:

Van sok cucca, de nincs elég helye? Használja ki a magas mennyezet előnyeit, és alkosson függőleges tárolóteret.

A tervezés során necsak a költségvetést vegye figyelembe, hanem a helyiség méretet és az elrendezési lehetőségeket is. Ha kis irodája van, fókuszáljon praktikus, többfunkciós bútorokra, amelyek helyet takarítanak meg. 

Furniture Specialist

“Ne felejtse el, hogy a kevesebb néha többet jelent, és ez kétszeresen is érvényes az iroda esetében – minél több dolog veszi körül, annál nehezebb lesz koncentrálni.” 

Martina Tóthová
Furniture Specialist

2. Irodai szék az egészséges üléshez

Tudta azt, hogy egy irodában dolgozó személy napi 7-8 órát tölt ülőhelyzetben? Annak ellenére, hogy a megfelelő ergonómia az egészséges élet elengedhetetlen feltétele, sokan alábecsülik a megfelelő irodai szék és íróasztal kiválasztását.

Colleagues
ergonomic office

A hátfájás és más egészségügyi szövődmények elkerülése érdekében próbáljon meg legalább napi két órát állva dolgozni. 

Az ergonomikus munkahely kialakításához további tanácsokat talál Ergonómia és egészség a munkahelyen című cikkünkben.

Szakértői tanács

A megfelelő irodai széknek nemcsak kényelmesnek, hanem kellően stabilnak, ergonomikus formájúnak és állítható magasságúnak is kell lennie. A karfák is fontosak, és szintén állíthatóknak kell lenniük.  

Az irodába remek segédeszköz a gimnasztikai labda, vagy ergonomikus egyensúlyozó szék

A munkaasztal kiválasztásakor különösen ügyeljen az asztal magasságára. A magasság legyen 70-80 cm – az alacsony asztalnál ülve hátfájást, míg a túl magas íróasztalnál végzett munka váll- és nyakfájást okozhat. 

A munkalapnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy elférjen rajta az összes irodai kellék, rendszerező, nyomtató, és különösen fontos, hogy az asztalon kényelmesen tudjon dolgozni. 

Megfelelő íróasztal kiválasztása

3. Irodai kellékek és kiegészítők, amelyek nélkül nem tud meglenni

A praktikus irodaszerek és kiegészítők az iroda szerves részét képezik. Az írószerek, apró irodaszerek és jegyzettömbök széles választékából biztosan minden napra választ magának segítőket.  

Writing supplies
Recycling

Minden iroda termel hulladékot

A közös helységekben helyezzen el vegyes hulladék tárolóedényt és hulladék elkülönítésére szolgáló edényeket . Az íróasztala alatt elfér még egy kisebb szemétkosár is.  

E-shopunkban megtalálja termékeink teljes választékát. 

 Gabriela Jurenková, Product Manager Office

Szeretné, ha az irodájában kellemes és inspiráló légkör uralkodna? Figyeljen a dekorációkra, színekre és személyes tárgyakra. Az asztalra tegye ki kedvenc fotóját, díszítse az csupasz fehér falat érdekes idézetekkel vagy festményekkel. Ne felejtkezzen el élő virágokról és a zöld növényekről. Az élő növények jelenléte hozzájárul a jobb hangulathoz és a jobb koncentrációhoz.

 Gabriela Jurenková
Product Manager Office

Olvasás folytatása