woman sitting at desk

6 tipp az irodaszerek kiválasztásához

Legyen Ön egy kezdő vagy egy nagy múltú cég, kicsi vagy nagy irodával, lesznek olyan helyzetek, amikor nem nélkülözheti az irodaszereket. Még a digitális világban is, ahol időnként „régimódi” módon kell felírni az információkat, vagy a kinyomtatott dokumentumokat megfelelő aktákba vagy iratgyűjtőkbe iktatni. 

 

Archiváljon, mint egy profi: 7 hasznos tipp

 

Tekintse meg az általunk nélkülözhetetlennek minősített alapvető irodaszerek listáját, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen asztalról sem. 

Látogasson el e-shopunkba

1. Írószerek

Bár az irodai környezet és az irodai berendezések az évek során a digitális technológiák széles körű elterjedésével változtak, a modern iroda továbbra is igényli az alapvető írószereket.

Írószerek

Az egyik szükséges irodai kellék a toll. Egyesek számára triviális dolog, de el tudod képzelni, hogy nincs toll a dokumentumok aláírásához vagy a jegyzeteléshez?  

ball point pen

Normál mindennapi használatra a gyors és egyszerű használat érdekében a kattintható golyóstollakat ajánlunk. A golyóstollból származó tinta szinte azonnal megszárad, és nem kenődik el. Természetesen nagyon sokféle toll található a piacon (nem kattintásos, golyóstoll, gél-toll, tintás toll).  

Nemcsak tinta-, zselés-, töltőtollakat, hanem vízálló vagy választhat akár letörölhető, illetve balkezesek számára is megfelelő tollakat is . Klasszikus színes tollak is lehetnek kék, piros, fekete és zöld töltettel.   

Hibajavítók

A toll használatakor nagy segítséget jelentenek a hibajavítók, melyek kiválóan alkalmasak a szövegben előforduló hibák gyors kijavítására, akár írott, akár nyomtatott formában. Az ajánlat korrekciós görgőket (szalagokat) vagy korrekciós tollakat tartalmaz.

lyreco roller

Népszerűbbek a görgős hibajavítók, amelyekre szinte azonnal rá lehet írni, míg a korrekciós tollaknak rövid ideig  száradniuk kell. A korrekciós tollak a keskeny hegyüknek köszönhetően  ideálisak az apró hibák, például pontok vagy kötőjelek kijavításához.  

Szövegkiemelők

zvýrazňovače Lyreco

Nem szabad megfeledkeznünk a szövegkiemeőkről sem. Segítenek a fontosabb részek megjelölésében, különösen hosszabb szöveg esetén, jobb megértésében, emlékeztetésében vagy az adott szöveg kontextusának gyorsabb  kialakításában.

 

Válasszon írószert munkahelye részére

2. Jegyzettömbök, jegyzetfüzetek, papír

Bár a legtöbbünk munkája online történik, sima irodai papírra s szükség van néhány fontos dologhoz, például szerződések és megállapodások lejegyzéséhez vagy kinyomtatásához, amelyeket kinyomtatás után többnyire kézzel kell aláírni. Ezért mindig rendelkeznie kell elegendő irodai papírkészlettel.  

A jegyzettömbök és a jegyzetfüzetek továbbra is nagyon népszerűek a jegyzetek, feladatok vagy nagyszerű ötletek feljegyzésére. Nagy számban találhatóak különféle típusok a piacon, legyen szó klasszikus füzetekről vagy spirálkötésű tömbökről.

note pads

Számunkra minden irodában abszolút "must have" az öntapadós jegyzetömbök, melyeket különféle formában, méretben és színben gyártanak.  Tapasztalatból tudjuk, hogy ezeket szinte minden irodai dolgozó használja.  

A színes öntapadós lapocskák kiválóan alkalmasak jegyzetek feljegyésére, akár saját magának, akár valaki másnak. Különösen akkor, ha emlékeztetnie kell valami fontosra, vagy megjegyzést kell írnia egy dokumentumhoz anélkül, hogy közvetlenül rá kellene írnia. Az öntapadó lapocskáknak köszönhetően rendezettebben tarthatja minden dokumentumát. 

Nézze meg az öntapadós lapocskák választékát

small office stationary

3. Apró irodaszerek

Ahogy fentebb jeleztük, nagyon kevés iroda teljesen papírmentes, ezért tűzőgépekre és lyukasztókra van szükség a nyomtatott vagy írott dokumentumok rendbentartásához. 
 
Az íróasztal fiókjából nem hiányozhat az olló, ragasztószalag, gemkapcsok és egyéb apró irodaszerek, amiket szükség esetén mindig jobb kéznél tartani, mint a boltba szaladni értük. 

4. Asztali kelléktartók

Irodai kelléktartók

Szinte minden irodában gyakori jelenség, hogy az íróasztalon egy halom irat és egy halom papír van. Az asztali rendezőknek köszönhetően az íróasztal és az iroda rendezett lehet, a dokumentumok pedig csoportosíthatók. Hatékony megoldás, amely tárhelyet biztosít minden szükséges papírnak és dokumentumnak, valamint megkönnyíti a rendszerezést és a keresést.  

desk organiser

Az asztali rendezők maximalizálják a szabad helyet a munkaasztalon, és praktikus funkciójuk mellett esztétikai értékük sem elhanyagolható. Különböző formákban, anyagokban és colours készülnek, így mindig összehangba hozhatja őket az iroda többi részével. 

cep

Más apró irodaszereknek sem kell csak az íróasztalon heverniük. Írószerekhez, öntapadós lapocskákhoz, ollókhoz, klipekhez és egyéb tárgyakhoz különféle asztali rendezők állnak rendelkezésre állványok, tárolók és rendszerezők formájában, a legváltozatosabb kivitelben. Az asztala nem lesz állandóan túlzsúfolt. 

A rendszerezőket​​​​​​​ fiókokhoz is adaptálták, így még a nem mindennap használt irodai kellékeket is tárolhatja az íróasztalán kívül. Szükség esetén azonnal kéznél lesznek, anélkül, hogy időt veszítenénk a rendezetlen fiókban való keresgélésükkel.

5. Irodai szék 

 
Bár a székeket inkább az irodabútorhoz soroljuk, mint az eddig említett irodai eszközöket, de az irodának ezek is mindennapi és nagyon fontos részei. 

healthy sitting woman in chair

Egy olyan székben ülni, amelyet ugyanabban az évben készítettek, amikor született, nem tesz jót a hátának és az egészségének. Noha ez a szék minden bizonnyal élvonalbeli volt akkoriban, az elmúlt néhány évben számtalan előrelépés történt az ergonómia felfogásában

ergonomicka stolicka

A megfelelő szék kiválasztása

A rossz szék helytelen testtartást okoz, ami pedig különféle egészségügyi problémákhoz, például hátfájdalmahoz vezet. És az embert minden fájdalom kimeríti, így egy gyenge alátámasztásu széken ülve csökken az energiaszint és ezáltal a munkahelyi teljesítmény.  

Ezért minden irodában fontos a megfelelő irodai székek beszerzése, amelyek nemcsak az alkalmazottak elégedettségét, hanem hatékonyságukat, munkahelyi teljesítményüket és ezáltal a vállalat általános sikerét is növelik. És végül, de nem utolsósorban, elkerülheti az egészségügyi problémákat.  

6. Információs táblák

 
Végül nem feledkezhetünk meg a népszerű információs táblákról (mágneses, flipchart), amelyek az évek során szinte állandó részévé váltak minden irodának, megbeszélésnek. Az ilyen táblák hasznosak megjegyzések, feladatok, ötletek feljegyzésére, ötletelésre, vagy általános információk megosztására az egész iroda számára.  

A piacon többféle típus is elérhető. Sokoldalúságuk miatt leggyakrabban a mágneses táblákat  használják.  Nemcsak írhat rájuk, hanem jegyzeteket, dokumentumokat vagy grafikonokat is csatolhat mágnessel anélkül, hogy megsérülne, vagy ragasztószalagot használna. A mágneses tábla a prezentáció folyamán, faliújságként, vagy oktatási segédeszközként is használható, de otthonában is nagy segítség lehet. 

whiteboard

A mágneses táblákat nem kell csak a falra rögzíteni, hanem mozgatható állványra is felhelyezhetők, így bárhová magával viheti és használhatja őket.

További előnyük, hogy könnyen tisztíthatók és minimális karbantartást igényelnek. Természetesen közvetlenül a tábla szélére is lehet kiemelő filctollakat rögzíteni, így nem kell örökké keresgélni.  

A jól szervezett munkaterület rengeteg írószerrel és egyéb apró irodai kellékkel pozitívan befolyásolja a munkavégzés hatékonyságát és termelékenységét mindenkinél, aki munkanapja nagy részét az íróasztalánál tölti. Néha az apróságok növelhetik a teljesítményt azáltal, hogy kényelmet és esztétikát biztosítanak Önnek.  

contact us

Tanácsra van szüksége cége irodaszereinek vagy egyéb hasznos munkaeszközének kiválasztásához?

Szakértőink és értékesítési képviselőink  az Ön rendelkezésére állnak.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Olvasson többet a témáról