A person on a path in the forest

Felelősség és fenntartható fejlődés

Ügyfeleink profitálnak a munkakörnyezetből, amely kézzelfoghatóan pozitív előnyökkel jár az emberek és a bolygó számára.

A kiválóság elérése azt is jelenti, megteszünk mindent, hogy ügyfeleinket a leginkább fenntartható módon tudjuk kielégíteni:

  • környezetbarát irodai termékek biztosítása,

  • az etika és az előírások betartása minden olyan országban, ahol beszállítóink működnek,

  • a csomagolás minimalizálása,

  • az ökológiai folyamat fejlesztése a megrendeléstől a szállításig.

ETIKA ÉS MEGFELELÉS

Green leaf

Új vállalati társadalmi felelősségvállalási stratégiánk, a CSR 6 fő pillért foglal magában: környezetvédelem, gazdaság, emberek, etika és fenntarthatóság az ellátási láncban, kockázatkezelés és támogatás, valamint közösségi támogatás.

lyreco csr governance

Világszerte elismert tanúsítványok

A bizalom és az áttekinthetőség elengedhetetlen ahhoz, hogy ügyfeleink környezeti elvárásait és követelményeit a legmagasabb szinten kielégítsük.

A Lyreco 25 országban 15 fióktelepén használja a nemzetközileg elismert ISO 9001 és ISO 14001 szabványokat integrált irányítási rendszeréhez.

2012-ben elfogadta a Lyreco a vállalati társadalmi felelősségvállalásról szóló SGS iránymutatást az ISO 26000 szabvány szerint.

A worker is sorting Lyreco products

Fenntartható és etikus beszerzés

Megköveteljük, hogy szállítóink és a Lyreco termékek gyártói teljes mértékben tartsák tiszteletben a környezetvédelmi, a munkaügyi és az emberi jogokat. A fenntartható fejlődés és az ellátási lánc etikája a vállalati társadalmi felelősség egyik alapelve – a Lyreco CSR stratégiája. 

A felelősségünk és a vállalat fenntartható fejlődésének, valamint az előírásoknak való megfelelés követelményeinek biztosítása érdekében a Lyreco Group QSS csapata évente elvégzi a Lyreco termékeket előállító partnereink helyszíni ellenőrzését.

Ezek az értékelések és auditok keretként szolgálnak:

  • SMETA (a SEDEX tagjainak etikai üzleti ellenőrzése), 4 pillér: munka, egészség és biztonság, környezetvédelem és üzleti etika.
  • BSCI (Business Social Compliance Initiative) – A gazdasági megfelelés szabványa.
  • Válságkezelési terv és beszerzési politika.
GreenTree2

Zöld jelölések és tanúsítványok

Környezetbarát termékek vásárlásához egyértelmű tájékoztatás és könnyű azonosítás szükséges.

A Lyreco Green Tree címke segít ügyfeleinknek az irodai kellékek zöld alternatíváinak megvásárlásában. Ha további információkra van szüksége, ne habozzon, kattintson a szociálisan felelős vállalkozások, a CSR és a zöld fákkal kapcsolatos információkra.

Az elismert jelöléseket, például az Ecolabel, FSC, PEFC, minden termékhez hozzárendeltük a Lyreco katalógusban és az e-shopban.

Olvasson tovább