pioneer mountain lyreco

Úttörők 1926 óta

fenntartható módon biztosítunk mindent, amire a munkahelyen szüksége van

1926-os alapítása óta a Lyreco sikereinek és növekedésének köszönheti azt a képességét, hogy a kiváló szolgáltatás, a specializáció, a szakértelem és a nemzetközi lefedettség révén folyamatosan alkalmazkodni tud a változó munkahelyi igényekhez.

4 generációval az első írószerbolt alapítása után a francia Valenciennes városában, 1926 óta, már 4 kontinensen kíséri vásárlóit a Lyreco, és továbbra is a tökéletességre törekszik, amely minden fejlődés mozgatórugója.

bookstore

Egy irószerüzletből az irodai termékek forgalmazójává vált a BtoB szegmensben

A franciaországi Valenciennes-ben található írószerüzlet alapításától kezdve a termékek és megoldások vezető nemzetközi forgalmazójáig tartó úton mindig az agilitás és az innováció vezérelte a Lyreco azon törekvését, hogy mindent megszerezzen, amire Önnek a munkahelyén szüksége van. Globális szereplőként és a helyi piac szakértőjeként pontosan ott működünk, ahol ügyfeleink vannak.

1926-ban Georges-Gaston Gaspard egy "Gaspard" nevű írószerboltot hozott létre a franciaországi Valenciennes-ben. A vállalat gyorsan kifejlesztette a nyomdai szolgáltatásait és saját papírtermék-kínálatot állított elő.

1936-tól a Gaspard közvetlenül a raktárából kezdett árut szállítani ügyfeleinek. 

A 2. világháború után a vállalat az irodai termékek és szolgáltatások egyik első forgalmazójává vált a BtoB szegmensben.

Webshop UK

Az első katalógustól a 360 fokos vásárlói tapasztalatig

Etienne Gasparddal, Georges-Gaston fiával, és az ő fiával, Georges Gasparddal az operatív tudás az új megoldások középpontjában maradt:

  • az első, 1959-ben bevezetett katalógustól kezdve az emberi közelséget, az e-kereskedelmet és az e-közbeszerzést összekapcsoló 360 fokos vásárlói tapasztalat fejlesztéséig,

  • az irodai felszereléstől az egyéni védőeszközök, a higiénia vagy az ergonómia terén szerzett szakértelemig,

  • az egynapos kézbesítéstől a házhoz szállításig.

Celebration

Nemzetközi terjeszkedés, 1989 óta...

Georges Gasparddal, Etienne Gaspard fiával megkezdődött a konkrét megoldások nemzetközi terjeszkedése és fejlesztése, valamint a szakértelem fejlesztése. A Gaspard 2001-ben vette fel a Lyreco nevet.

1989-ben a Lyreco megszerezte első, Franciaországon kívüli cégét, a belga Vermeire-t. Ez a tranzakció volt a vállalat nemzetközi terjeszkedésének első lépése Európában és Ázsiában. 30 évvel később a Lyreco európai piacvezető és a harmadik legnagyobb munkahelyi termékek és megoldások forgalmazója, 25 országban 15 leányvállalattal és európai biztonsági szakértői központjával.

Ma, az Intersafe 2019-es felvásárlásával, a szingapúri Deskright és a spanyolországi Office Depot Contract Business Unit megszerzésével, a vállalat folyamatosan fejleszti földrajzi terjeszkedését és szakértelmét.

SAFETY

...valamint a megoldások és a szakértelem fejlesztése

2010-ben a Lyreco speciális termékekkel és megoldásokkal kezdi bővíteni kínálatát.

Olyan integrált megoldásokat fejlesztenek, mint a termék személyre szabása, nyomtatási szolgáltatások, használttermék-gyűjtés és zöld alternatívák.

Az IMPEGA 2009-ben a Lyreco magánmárkája lett, és az egész termékkörre kiterjesztették.

Az egyéni védőeszközök sorozata 2013-ban indult, 2015-ben szakosodott a higiéniai termékekkel és a tisztítószerekkel. A Coffee Solutions termékcsaládot 2013 óta fejlesztik, kizárólagosan a Nespresso Business céggel, Európában és Ázsiában.

2016-ban létrehozták a „Menedzselt innovációkat”, hogy felgyorsítsák az úttörő projektek, például a problémamentes szállítás és a körkörös gazdaság fejlődését.

sustainability

A bolygó tisztelete a DNS-ünkben van...

Az emberek tisztelete és a bolygó tisztelete a Lyreco alapvető értékei. A Lyreco már régóta konkrét intézkedéseket hajt végre e kötelezettségvállalás támogatására.

Ezen a területen a folyamatos fejlesztés érdekében a társaság 2004-ben csatlakozott az ENSZ Globális Egyezményéhez, és 2012-ben hivatalosan bevezette a társadalmi felelősségvállalást mint öko-jövő stratégiájának tartóoszlopát.

E kezdeményezés részeként a Lyreco olyan intézkedéseket indított, mint például a Lyreco termékgyártók auditjai, a Lyreco fenntartható választás márka (Sustainable by Lyreco), egy program a CO2-kibocsátás csökkentésére minden tevékenység során, vagy a Lyreco University munkatársaink számára.

2019 óta egy új stratégia van napirenden, amely megerősíti elkötelezettségünket: etika és fenntarthatóság az ellátási láncban, kockázatkezelés, valamint közösségi előnyök. A környezet, a gazdaság és az emberek mellett ezekre a pontokra is fokozott figyelmet fordítunk ma már.

2020-ban a Lyreco elkötelezte magát amellett, hogy termékeivel és megoldásaival átálljon a körkörös gazdaságra.

lfe nicolas axelrod

...valamint az emberek iránti tisztelet és lelkesedés

Hosszú távú elkötelezettségünk a legszegényebb országokban élő gyermekek oktatásának támogatása.

Tevékenységünk/kezdeményezésünk megerősítése érdekében 2008-ban elindítottuk a Lyreco For Education jótékonysági programunkat.

A Lyreco összes alkalmazottjának közreműködésével több mint 115 000 gyermek kapott támogatást 6 országban: Vietnamban, Bangladesben, Brazíliában, Togóban, Madagaszkáron és jelenleg Kambodzsában.

Legfrissebb ügyfélmegoldásaink