Work planner

Hogyan tervezzen, akár egy profi?

A siker titka a napi ruti

Napi szintű, ismétlődő tevékenységeink, szokásaink vitathatatlanul formálják életminőségünket. Ezért inspirál bennünket gyakran a sikeres emberek napi rutinja - különösen a reggeli rituálék, amelyek gyakran meghatározzák az egész nap hangulatát.

A sikeres emberek napi szokásai gyakran igen hasonlóak, például a kora reggeli felkelés, meditálás, testedzés, vagy a napi mindössze kétszeri e -mail olvasás.

Azonban minden ember más és mindenki szükséglete eltérő. Ezért olyan fontos megérteni, hogy a sikeres emberek hogyan építik fel saját rutinjukat, és nem mások szokásait építik be saját életünkbe.

Tehát, hogyan kell elkezdeni egy minőségi terv elkészítését?

Managing Director Lyreco CE

A siker kulcsa, hogy legyen egy jó terv. A sikeres embereknek nemcsak elképzeléseik, céljaik, de konkrét terveik is vannak azok megvalósítására, melyek több lépésekből állnak. Ezek teljesítésének egyetlen korlátja az idő. Ezért fontos a helyes tervezés és annak betartása. Szükségünk van emellett különböző rituálékra is, például rendszeresen időt kell szakítsunk önmagunkra, a családunkra és a kollégákra. A projektmenedzsmentben is az idő az egyik legnagyobb ellenség.

Mikuláš Herškovič
Managing Director, Lyreco CE
Runner

Kapcsoljon robotpilótára

A sikeres emberek belátják, hogy napi energiájuk és idejük korlátozott, ezért nem vesztegetnek azt el.  Ahelyett, hogy azon gondolkodnának, hogy mit tegyenek reggel ébredés után (például: tornázzanak -e reggel vagy délután?), ragaszkodnak ugyanahhoz a reggeli rituáléhoz.

Ez lehetővé teszi számukra, hogy felébredjenek és azonnal mozogni kezdjenek, ne várjanak, gondolkodjanak, kérdezzenek, és próbáljanak motivációt gyűjteni a reggeli feladatok beindításához. 

Clothing

Szüntesse meg az apró döntéseket

Valószínűleg hallott már arról, hogy egyes vezérigazgatók minden nap ugyanolyan ruhát viseltek vagy ugyanazt a reggelit fogyasztották, akár 15 éven keresztül. Nem azért, mert unalmas emberek, hanem mert megértik, hogy az apró, szinte tudatalatti döntések elrabolhatják az értékes időt és a reggeli motivációt. Azzal, hogy eldönti, hogy mit vesz fel, mit eszik, mit csinál minden reggel, saját magát hátráltatja. 

Bizonyos értelemben ez a választás paradoxona. Minél több lehetőségünk van, annál kevésbé vagyunk boldogok és produktívak.

Work distractions

Szüntesse meg a mikro megszakításokat

Az értesítések, felesleges találkozók és telefonok, online vásárlások, videók, cikkek a közösségi oldalakon... Mindez csak egy perc és egy kattintás.

Összességében azonban a mikrozavarok megakadályoznak bennünket abban, hogy a munkára koncentráljunk. Ha a nap végén úgy érzi, hogy nagyon keveset ért el és nem éri "hogy telt el az idő", először nézze meg böngészője előzményeit.

Breakfast

Az értékek priorizálása

A siker mindenkinek mást jelent. A sikeres, ugyanakkor boldog emberek hűek maradnak értékeikhez és elveikhez.

Ha értékeli az egészséget, akkor a sportot, a kikapcsolódást és az egészséges ételeket is bele kell foglalnia a mindennapjaiba. Ha a családja az első, reggelizzen a gyerekekkel, mielőtt munkába indul. Ha a termelékenységet értékeli, akkor a nap első feladatait minden más előtt végezze el.

Managing Director Lyreco CE

Bizonyos helyzetekben, időszakokban túl sok a teendő, amit egyetlen naptárban kezelni és követni tudnánk. Ilyenkor prioritás értékelésre van szükség. Emberi élet forog kockán? Javítani fogja az üzleti eredményeket? Javíthatja az alkalmazottak munkakörnyezetét?

Mindannyiunknak ismernie kell saját prioritásait, amelyek alapján eldönthetjük, hogy mi kerül a napi ütemtervbe és milyen sorrendben…

Mikuláš Herškovič
Managing Director, Lyreco CE
Post it

Átmeneti kellemetlenségek - hosszú távú jutalom

Álmaink életét élni nem mindig kényelmes. Valójában gyakran meg kell lépnünk azt, ami kihívást jelent. Mindez azonban sokszor kifizetődő, és ez végső soron a legnagyobb örömet okozza majd.

A sikeres emberek megértik ezt, és hajlandóak elviselni az átmeneti kellemetlenségeket, tenni egy extra lépést, kipróbálni valami újat, a hosszú távú jutalomért cserébe, bizalomépítés formájában új ismeretségek, érdekes projektek vagy saját egészségük miatt.

Target

Mi lenne a legproduktívabb időtöltésem ma?

Bár a sikeres emberek gyakran nagyon szigorúak a személyes rutinjaikban, mindig van lehetőség a prioritások megváltoztatására. Végső soron arról van szó, hogy minden napját a lehető legproduktívabban és leghatékonyabban használja fel. Ahhoz, hogy élvezhesse is, kérdezze meg magától, hogy mire használhatná fel legjobban a napját vagy egy hetét.

Planning

Az időt nem lehet megvenni, de meg lehet nyerni ...

... jó tervezéssel, melyben egy minőségi és stílusos napló hasznos szövetséges és praktikus asszisztens.

Ne feledje továbbá azt sem, hogy az írásos és verbalizált ígéretek és tervek könnyebben teljesíthetők. Válasszon logózott tervezőt, naplót vagy naptárat, hogy biztos lehessen abban, hogy egész évben nem fogy ki az időből.

 

Olvasás folytatása