Picture of a rickshaw in the city

Lyreco CSR

Éghajlatváltozás elleni küzdelem az egész értékláncban

Az egész értékláncban mérsékeljük a Lyreco környezetre gyakorolt hatását. Beszállítóinktól ügyfeleinkig, nagy hangsúlyt fektetve az éghajlatváltozás elleni küzdelemre.

2 cél 

 1. Azonosítani és értékelni a környezeti hatások csökkentésének lehetőségeit.
 2. Gondoskodni arról, hogy üzleteinket és projektjeinket az akkreditált minőségbiztosítási rendszerekkel (ISO 9001) és környezeti menedzsmenttel (ISO 14001) összhangban irányítsák, prioritásuk a fenntarthatóság.

Ez a termékekhez, a szén-dioxid-lábnyomhoz, a szállításhoz, a csomagoláshoz, a kellékanyagokhoz és a hulladékhoz, valamint az infrastruktúrához kapcsolódó speciális lépéseket és programokat jelent.

sgd CLIMATE

Az ENSZ fenntartható fejlődési célja, amelyhez hozzájárulunk.

AURORA BORALIS

KÖRNYEZET - FŐ MUTATÓK 2019

target CO2

-20%

a 2018-as CO2-csökkentési célunk 2010-hez képest

A Lyreco Eco-future stratégia meghatározott célja 2012 és 2018 között. A haladást a Lyreco Carbon Footprint Calculator (LCFP) módszerrel mérik.

DECREASE CO2

-19,3%

CO2-csökkentés 2019-ben 2010-hez képest

2020-ban a Lyreco meghatározta új éghajlati politikáját, és új tudományos célokat tűzött ki a Science-Based Targets Initiative (SBTi) módszertana alapján.

leaf
-3%
CO2-kibocsátás 2018-hoz képest

FŐBB INTÉZKEDÉSEK

 1. Zöldebb parkolók és épületek létrehozása.
 2. Hulladékgazdálkodás és újrahasznosítási szolgáltatások kínálata ügyfeleinknek.
 3. Az EU PEF módszertanának alkalmazása termékeink értékeléséhez.
 4. Elkötelezettség a körkörös gazdaság projektjei és stratégiái iránt.

Hogyan mérjük a CO2-kibocsátásunkat ?

SOLAR PANEL RESIZED

A CO2-KIBOCSÁTÁS CSÖKKENTÉSE A LOGISZTIKA ÉS A SZÁLLÍTÁS TERÜLETÉN

2019-ben 18%-kal csökkentettük a CO2-kibocsátást a 2010-es adatokhoz képest.

 • A logisztikai berendezések és épületek (napelemek) fejlesztése.
 • A földgáz- vagy elektromos kisteherautók és autók számának növelése.
 • Energiatakarékossági intézkedések végrehajtása (LED világítás).
 • CO2-semleges termékszállítási folyamat.
 • Elektronikus aláírás kézbesítéskor.
 • Függőleges tárolási megoldások.
LYRECO RICKSHAWS LONDON

Londonban, Párizsban, Bernben és Zürichben teszteljük és fejlesztjük az alacsony szén-dioxid-tartalmalmú szállítási lehetőségeket, hogy a nagyvárosok megfeleljenek a CO2-kibocsátás és légszennyezés-csökkentés kihívásainak.

A CO2-kibocsátás csökkentése a megrendelések leadásakor

A városi szállítás újragondolása

Elkötelezettek vagyunk a városoknak a közlekedés környezeti hatásai csökkentése érdekében tett erőfeszítéseinek a támogatásában. Ugyanakkor továbbra is biztosítjuk az ügyfelek elégedettségét.

KÜZDELEM AZ ERDŐIRTÁS ELLEN

Az erdőirtás negatívan járul hozzá az éghajlatváltozáshoz. Mivel a fa a papíripar fő nyersanyaga, az erdőgazdálkodás a fenntarthatóság kulcskérdése.

Beszállítóinkkal és megbízható harmadik felekkel, például az FSC-vel és az olyan kezdeményezésekkel, mint a New York-i erdőnyilatkozat, elköteleztük magunkat, hogy csökkentsük tevékenységünknek az erőforrások/nyersanyagok hiányára gyakorolt hatását.

Olvasson tovább

ÚJ CSOMAGOLÁSI MEGOLDÁSOK

NEW PACKAGING POLICY

A csomagolás fontos szerepet játszik termékeink minőségének a védelmében, valamint a biztonságos tárolásá, szállítás és használat érdekében. A csomagolás azonban értékes erőforrásokat is felhasznál, és hulladékot termel újrafeldolgozás nélkül. 

Felelős csomagolási elveink meghatározzák azokat az intézkedéseket, amelyeket a szervezet egészében és minden leányvállalatánál ki kell dolgozni e célok elérése érdekében: elkötelezettek vagyunk abban, hogy 2025-ig csökkentsük a csomagolóanyag mennyiségét és méretét, és az újrahasznosítható csomagolást részesítsük előnyben a műanyag csomagolás helyett.

AZ EU TERMÉKEK KÖRNYEZETI HATÁSA - AZ EU PEF MÓDSZERTANA

A Lyreco évek óta alkalmazza a körkörös gazdaság alapelveit, hogy támogassa ügyfeleit a fenntarthatósági céljaik teljesítésében; újrahasznosítási szolgáltatások, termékválasztás életciklus-szemlélettel. Annak érdekében, hogy ezt az ambíciót a következő szintre emelje, a Lyreco egy új, a termék teljes életciklusát figyelembe vevő módszerrel értékeli saját márkájú termékeinek környezeti lábnyomát: ez az EU Product Environmental Footprint (EU PEF).

 

Olvasson tovább