People in a meeting

Vállalati fenntarthatós felelősségvállalás irányítása

Kockázatkezelési rendszer és megfelelés

A kockázati és a követelménykezelési programok megvalósítása a vállalkozás integrált részeként.

Mivel 15 leányvállalat működik közvetlenül 25 országban, 15 partner kísér minket 17 további piacon és globális ellátási láncban, a Lyreco üzleti modelljének nemzetközi dimenziója szilárd minőségi és környezeti kockázatkezelési rendszert igényel, amely minden tevékenységünket lefedi.

sdg 12 + 8

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljai, amelyekhez hozzájárulunk.

sustainability

2 lefedett terület

value excellence white

Minőség

leaf

Környezet

FŐBB TEVÉKENYSÉGEK

 1. Kockázatkezelési szervezet
 2. Kockázati mátrix
 3. Kockázat- és lehetőség képzés és tudatosság
Office

Nemzetközileg elismert tanúsítási folyamat

15 leányvállalatunk közös minőségi és környezeti gyakorlatának biztosítása érdekében a Lyreco az elismert ISO 9001 és ISO 14001 nemzetközi normákat használja.

Az egészség és biztonság menedzsment a Lyreco irányelvein alapul, amelyek hivatkoznak az OHSAS 18001 szabványra és a helyi jogszabályokra.

2012-ben az ISO 26000-et, a vállalati társadalmi felelősségvállalás iránymutatását fogadták el, hogy struktúrát adjanak a fenntarthatósági útnak. Ezen kívül néhány ország úgy döntött, hogy további tanúsítványokat szerez.

People in a meeting

Kiterjesztett kockázatkezelési folyamat

A Lyreco kockázatkezelési folyamata lefedi a minőségi és környezeti szempontokat. 2019-ben a 2019–2024 közötti új CSR-stratégia keretében a Lyreco új területekre is kiterjesztette:

 • Korrupciós kockázatok
 • Társadalmi kockázatok belső tevékenységeink során
 • Számítógépes bűnözés

A fenntarthatóság-menedzsment teljes mértékben integrálódik a Szervezetfejlesztési Csoport szervezésébe, amelyet a Csoport operatív vezérigazgatója vezet. A vállalati felelősségvállalás politikájának stratégiai végrehajtását a Csoport QSS igazgatója vezeti. a Lyreco 15 leányvállalat mindegyikében van egy QSS igazgató.

Two people looking at a tablet

Az etika elősegítése minden gyakorlatunkban

A tudatosság növelése és az etikus üzleti gyakorlatok szigorú betartásának biztosítása a Lyreco minden tevékenységében minden alkalmazottunk és minden üzleti partnerünk folyamatos törekvése.

Ezér 2020-ban a Lyreco megerősítette etikai és megfelelőségi menedzsmentjét és kommunikációs folyamatait egy kibővített Etikai és Megfelelőségi Bizottság létrehozásával, a csoport megfelelőségi tisztviselőjének és a Lyreco valamennyi leányvállalatában elkötelezett etikai referensek kinevezésével, a megerősített Etikai és Üzleti magatartási kódex és a „Fokozott figyelem” rendszer fejlesztésével.

Tudjon meg többet
Lyreco Etikai és Megfelelőségi Bizottság

A bizottság 4 állandó tagból áll:

 • ALyreco Group vezérigazgatója és a bizottság elnöke
 • A Lyreco Group pénzügyi igazgatója
 • A Lyreco Group People & Culture vezetője
 • Csoportmegfelelőségi tisztviselő és bizottsági titkár

A bizottság feladata az etika és az előírások betartásának felügyelete a következő területeken:

 • Korrupcióellenesség.
 • Küzdelem a diszkrimináció és a zaklatás ellen.
 • Adatvédelem.
 • Bármely más etikai és megfelelőségi kérdés, amelyet kértek, vagy a bizottság elé utaltak.

Etikai kódexünk

A Lyreco elkötelezett amellett, hogy értéket teremtsen minden érdekelt számára, és kapcsolatokat építsen ki alkalmazottaival, ügyfeleivel, beszállítóival, közösségeivel és üzleti partnereivel az alapértékei alapján: szenvedély, agilitás, tisztelet és kiválóság. Az ENSZ Globális Szerződésének aláírójaként 2004 óta elkötelezettek vagyunk az emberi jogok támogatása és a társadalmilag felelős magatartás előmozdítása mellett, összhangban a globális paktum, az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) egyezménye, az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye és az OECD multinacionális vállalkozások számára adott iránymutatásai mellett.

Ezek az elvek régóta üzleti tevékenységünk természetes részei, és tükröződnek az Etikai Kódexünkben, amely kifejezi, hogy kik vagyunk és hogyan működtetjük a Lyreco üzletét.

A társadalmilag felelős vállalkozás fő alapelvei – CSR

Olvasson tovább