handshake

Tanúsítványok és azonosítók

Nemzetközi, európai és helyi szabványok

A Lyreco tíársaságnál büszkék vagyunk arra, hogy saját környezetvédelmi és társadalmi ambícióink vannak, amelyek célja a pozitív és tartós változás elérése.

Arra törekszünk, hogy minden általunk kezdeményezett és végrehajtott tevékenységben átláttekinthetőek legyünk ügyfeleink, beszállítóink és más érdekelt felek felé. A bizalom és az egyértelműség elengedhetetlen ahhoz, hogy megfeleljünk érdekelt feleink környezetvédelmi elvárásainak.

Ügyfeleink megbízható beszállítóra támaszkodhatnak. A Lyreco fenntartható termékei világos információkat kínálnak a következőkben:

  1. ISO irányítási rendszer, leányvállalataink egyedi igényeihez igazítva.
  2. Elismert környezeti címkék és tanúsítványok.
  3. A Lyreco Fenntartható Választás kizárólagos értékelési módszere.
People are holding a plant in their joined hands

ÖKOCÍMKÉK
Az ökocímkék termékeinkre vonatkoznak, és lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy világos és látható információkat szerezzenek a megvásárolt termékekről.

ecolabel

Az európai ökocímke egy önkéntes ökocímke-rendszer, amelyet 1992-ben hozott létre az Európai Bizottság. Ez egy "globális", szisztémás megközelítésen alapul, amely magában foglalja a termék életciklus-elemzését a gyártástól (beleértve a nyersanyagok kiválasztását is) az ártalmatlanításig vagy újrafeldolgozásig, beleértve a forgalmazást és a felhasználást. 2009 óta a Lyreco az EU ökocímkét használja saját márkájú termékeihez.

nordic swan

A Nordic Ecolabel vagy a Nordic Swan ökocímke egy hivatalos fenntarthatósági ökocímke az északi országokban. A Nordic Swan címkével ellátott terméknek meg kell felelniük bizonyos szabványoknak, beleértve a környezetvédelmi, a minőségi és az egészségügyi kritériumokat is. 2017-ben a Lyreco ezt a címkét választotta ki az utángyártott tintapatronjai jelölésére.

fsc

A Forest Stewardship Council (FSC) és a PEFC környezetvédelmi címkék célja annak biztosítása, hogy a faalapú termékek (főleg a papír) előállítása megfeleljen a fenntartható erdőgazdálkodást biztosító eljárásoknak. 2018-ban a Lyreco az FSC International tagja lett.

KERETRENDSZER

industrial PPE

A szabványok és a módszertanok keretként szolgálnak tevékenységeink lehető legfelelősségteljesebb irányítására.

sedex

A SEDEX (Sedex Members Ethical Trade Audit) a világ legnagyobb együttműködési platformja, amely megosztja a felelős beszerzési adatokat az ellátási láncokon. Több mint 150 országban több mint 43 000 tag használja. 2013-ban a Lyreco a SMETA-t választotta érvényesített szabványnak a Lyreco márkájú termékeket gyártó gyárak társadalmi elszámoltathatóságának ellenőrzésére.

bsci

A Business Social Compliance Initiative egy vezető ellátási lánc-menedzsment rendszer, amely támogatja a vállalatokat a társadalmi megfelelés iránti törekvésükben és a globális ellátási láncuk gyárainak fejlesztésében. 2013-ban a Lyreco a BSCI-t választotta érvényesített szabványnak a Lyreco márkájú termékeket gyártó gyárak társadalmi elszámoltathatóságának ellenőrzésére.

Annak érdekében, hogy 15 fiókunkban a minőségre és a környezetvédelmi gyakorlatra összpontosítsunk, a Lyreco az elismert ISO 9001 és ISO 14001 nemzetközi szabványokat alkalmazza.

A munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítása a Lyreco irányelvein alapul, amelyek hivatkoznak az ISO 45001 szabványra és a helyi jogszabályokra.

2012-ben elfogadták az ISO 26000 szabványt, a vállalati társadalmi felelősségvállalás iránymutatását, amely struktúrát nyújt a fenntarthatósághoz vezető úthoz. Ezenkívül néhány állam úgy döntött, hogy további tanúsítványokat szerez.

2022. december 1-jén az SGS megerősítette, hogy a Lyreco SAS megszerezte az ISO 20400 tanúsítványt. Az ISO 20400 irányelvek mind a beszerzési, mind az értékesítési fenntarthatósági gyakorlataira összpontosítanak.

ecovadis 2022

Az Ecovadis egy nemzetközileg elismert fenntarthatósági minősítő cég, amely 2021-ben 90 000 vállalatot minősített négy területen: Környezet, Munka és emberi jogok, Fenntartható beszerzés, Etika. 2022-ben a Lyreco elnyerte az Ecovadis Aranyérmet 73/100-as eredménnyel, ezzel elérte a cégek 2%-át.

BEVEZETETT KEZDEMÉNYEZÉSEK 

people shaking hands

Elkötelezettek vagyunk az olyan nemzetközi kezdeményezések mellett, amelyek az etikus és felelős gyakorlatok bevezetésére összpontosítanak a piacainkon.

We support UN Global compact

A 2000-ben elindított ENSZ Globális Paktum egy politikai platform, és egy önkéntes keretrendszer a vállalkozások számára, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság és a felelős üzleti gyakorlatok iránt. 2004-ben a Lyreco az irodaszer iparágban elsőként csatlakozott az ENSZ globális megállapodásához. Azóta folyamatosan erősítjük elkötelezettségünket, és minden évben közzétesszük a fenntartható fejlődésről szóló jelentést a Global Compact platformon.

nydf

A New York-i erdészeti nyilatkozat olyan kormányok, vállalatok, bennszülött közösségek, szervezetek és nem kormányzati szervezetek önkéntes partnersége, amelyek arra törekszenek, hogy 2020-ra felére csökkentsék az erdőirtást, és 2030-ig megszüntessék azt. A nyilatkozathoz csatlakozva az olyan vállalatok, mint a Lyreco, vállalják, hogy felelős partnerséget alakítanak ki az erdős országokkal és kivonják az erdőirtást az ellátási láncaikból, az erdők eltűnése ellen.

hrc

Az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Klubja a tagok cseréje és szaktudása a közös előrelépés és a témában való fellépés érdekében. 2017-ben a Lyreco csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásának Emberi Jogi Klubjához, megerősítve elkötelezettségét az emberi jogok vállalatok általi megsértésének megelőzése, kezelése és fejlesztése mellett.

Tudjon meg többet

FEDEZZE FEL CSR-JELENTÉSÜNKET

Olvasson tovább