Fenntartható fejlesztési célok

Hozzájárulásunk az ENSZ Fenntartható Fejlődésének 2030-ig tartó programjához
global goals

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak támogatása

2015-ben az ENSZ 17 fenntartható fejlődési célt (SDG) határozott meg, amelyeket a kormányok, a nem kormányzati szervezetek, a vállalatok és az állampolgárok számára nyújtanak be. Megnevezik a globális kihívásokat, amelyekkel szembesülünk, beleértve a szegénységet, az egyenlőtlenséget, az éghajlatváltozást, a környezetromlást, a békét és az igazságszolgáltatással kapcsolatos kihívásokat.

4 FENNTARTHATÓ FEJLESZTÉSI CÉLRA FÓKUSZÁLUNK

A termékek és a munkakörnyezet-megoldások terjesztésének szereplőjeként különösen 4 fenntartható fejlődési célra összpontosítunk.

SDGS BANNER JPEG
sdg8

A Lyreco a munkahelyi termékek széles választékát kínálja saját márkaneve alatt. Kiemelt fontosságú annak biztosítása, hogy gyártói és szállítói az ellátási lánc egészében tiszteletben tartsák az emberi jogokat és a környezetet. Ezeket a követelményeket minden leányvállalatunkban alkalmazzák. Azok a szállítók, amelyek nem felelnek meg a Lyreco politikájának ezen a területen, feketelistára kerültek.

SGG 8 – TISZTES MUNKA ÉS GAZDASÁGI NÖVEKEDÉS
Legfontosabb hozzájárulásunk

AUDIT SQUARE

A kockázati országokban* működő Lyreco termékgyártók 98%-át minden évben megfelelően elismert vizsgáló cégek ellenőrzik, vagy közvetlenül a gyártási helyszínen ellenőrzi a Group QSS csoport. Az ellenőrzési folyamat a SEDEX SMETA 4 oszlopot és a BSCI-t használja nemzetközi szabványként.

Ezek az ellenőrzések egy fejlesztési program segítésével figyelemmel kísérik a szállítók előrehaladását.

Az évente elkészített terv célja az emberi jogokra, az alapvető szabadságra, az egészségre és a biztonságra gyakorolt közvetlen és közvetett tevékenységek lehetséges súlyos következményeinek azonosítására.

A beszállítói etikai kódexszel együtt a Lyreco Üzleti Beszállítói Megállapodás meghatározza az üzleti etika, a munkakörülmények betartásának és az emberi jogoknak az alapelveit, amelyek minden szállítóra vonatkoznak.

8.5 Teljes és produktív foglalkoztatás elérése, tisztességes munka minden nő és férfi számára.

8.7 Intézkedések a kényszermunka és a modern rabszolgaság felszámolására

8.8 A munkajog védelme és a biztonságos munkakörnyezet előmozdítása

sdg12

A papírtól a műanyagig, például a tollakig és irodai kellékekig, a legtöbb munkahelyi ellátás rövid élettartamú, eldobható és a természeti erőforrásokat emészt fel.

A fenntarthatóbb termékek és megoldások reklámozása világszerte a Lyreco egyik legfontosabb elkötelezettsége hosszú évek óta.

12. SDG – FELELŐS FOGYASZTÁS ÉS GYÁRTÁS
Legfontosabb hozzájárulásunk

GREEN TREE SMALL

2012-ben a Lyreco volt az első vállalat a munkahelyi ellátási iparban, amely kifejlesztette saját ISO tanúsítású módszertanát és címkéjét, hogy támogassa az ügyfeleket a fenntartható, előnyben részesített termékek kiválasztásában, mind a hivatalosan öko tanúsítvánnyal rendelkező, mind az önállóan igényelt termékekre tekintettel: a LYRECO ZÖLD FA.

2020-ban a Lyreco ígéretet tett arra, hogy 2025-ig átalakítja ajánlatát a körkörös gazdaság felé. Ez a jelentős lépés a hulladékmentes alternatív törekvés, amely valamennyi termékkategóriára kiterjed, újrahasznosításra kész alternatívákat, kiterjesztett gyűjtési és újrahasznosítási megoldásokat kínál a használt cikkekre.

A papír, műanyag poharak és palackok újrahasznosításának elősegítése érdekében az elektronikus eszközöket, a használt termékek gyűjtőit és a fordított logisztikai megoldásokat rendszeresen kiterjesztik az új termékkategóriákra.

12.1 – A fenntartható fogyasztás és termelés tízéves programjának végrehajtása.

12.2 – A természeti erőforrások fenntartható kezelése és hatékony felhasználása.

12.5– A hulladék keletkezésének csökkentése megelőzés, csökkentés, újrafeldolgozás és újrafelhasználás révén.

sdg13

A CO2 kibocsátás csökkentése az értékláncban, a beszállítóktól, ügyfeleinkig. Kiemelt célunk a Lyreco környezeti hatásainak mérséklése és az ügyfelek saját céljainak elérése érdekében.

13. SDG - ÉGHAJLATVÁLTOZÁS
Legfontosabb hozzájárulásunk

2020-ban az éghajlatváltozásról szóló párizsi megállapodással összhangban új, tudományos alapú CO2-csökkentési célokat fognak meghatározni, hogy a Lyreco saját márkájú termékeinek mérési és csökkentési körét kiterjesszék a 3. körre (közvetett kibocsátások).

A Lyreco leányvállalatai alacsony emisszió kibocsátású megoldásokat dolgoznak ki, elsősorban a városi szállításra, a személygépkocsik és teherautók, valamint az útvonal optimalizálására összpontosítva

A fenntarthatóság az értékelési kritériumok 25%-át képviseli, azonos szinten a versenyképességgel, a kategóriamenedzsmenttel és a logisztikával.

Hogy ösztönözzük ügyfeleinket megrendeléseik csoportosítására és a szállítások számának csökkentésére, a Lyreco ösztönző/visszatartó elvet javasol, amely csoportosított megrendelések esetén kedvezményt, vagy kis megrendelések esetén további díjakat alkalmaz.

Elköteleztük magunkat ajánlatunk és üzleti tevékenységünk körkörös gazdasággá történő átalakítására 2025-ig, melynek végső célja a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkentése.

Ezzel a jóváhagyással a Lyreco kötelezettséget vállal arra, hogy csatlakozik azon érdekelt felek erőfeszítéseihez, amelyek már kézzelfogható tevékenységet folytatnak az erdőirtás 2020-ig történő minimalizálására és 2030-ig történő befejezésére.

13.1 – Meg kell erősíteni az éghajlatI veszélyekkel szembeni ellenálló képességet.

13.3 – Az oktatás és a figyelemfelkeltés javítása.

sdg4

Az oktatás hosszú távú elkötelezettség és ügy, amelyet a Lyreco összes leányvállalata támogat.

4. SDG - MINŐSÉGI OKTATÁS
Legfontosabb hozzájárulásunk

About Lyreco for Education header

2008 óta ez a program támogatja a projektek és az infrastruktúra fejlesztését a legszegényebb országokban.

A forrásokat elsősorban cégen belül gyűjtjük össze, a Lyreco csapatok által szervezett adománygyűjtő akciókkal minden leányvállalatunkban.

A Lyreco For Education 6 ázsiai, afrikai és dél-amerikai országban vett részt: Bangladesben, Vietnámban, Brazíliában, Togóban, Madagaszkáron és Kambodzsában.
 

E közös program mellett a Lyreco leányvállalatai helyi jótékonysági akciókat dolgoznak ki ezen a területen.

4.1 - Biztosítani kell, hogy minden lány és fiú szabad, méltányos és minőségi alap- és középfokú oktatásban vegyen részt.

Szeretne többet megtudni?

LYRECO CSR JELENTÉS

Az ENSZ Global Compact tagjaként 2004 óta a Lyreco Csoport szerkeszti éves vállalati társadalmi felelősségvállalási jelentését.

Olvasson tovább