handshake

Tanúsítványok és azonosítók

Nemzetközi, európai és helyi szabványok

A bizalom és az átláthatóság elengedhetetlen része az ügyfeleink környezeti elvárásainak és követelményeinek való megfeleléshez.

Ügyfeleink megbízható beszállítóra támaszkodhatnak. A Lyreco fenntartható termékei világos információkat kínálnak a következőkben:

  1. ISO irányítási rendszer, leányvállalataink egyedi igényeihez igazítva.
  2. Elismert környezeti címkék és tanúsítványok.
  3. A Lyreco Green Tree kizárólagos értékelési módszertana.
People are holding a plant in their joined hands

ÖKOCÍMKÉK
Az ökocímkék termékeinkre vonatkoznak, és lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy világos és látható információkat szerezzenek a megvásárolt termékekről.

ecolabel

Az európai ökocímke egy önkéntes ökocímke-rendszer, amelyet 1992-ben hozott létre az Európai Bizottság. Ez egy "globális", szisztémás megközelítésen alapul, amely magában foglalja a termék életciklus-elemzését a gyártástól (beleértve a nyersanyagok kiválasztását is) az ártalmatlanításig vagy újrafeldolgozásig, beleértve a forgalmazást és a felhasználást. 2009 óta a Lyreco az EU ökocímkét használja saját márkájú termékeihez.

nordic swan

A Nordic Ecolabel vagy a Nordic Swan ökocímke egy hivatalos fenntarthatósági ökocímke az északi országokban. A Nordic Swan címkével ellátott terméknek meg kell felelniük bizonyos szabványoknak, beleértve a környezetvédelmi, a minőségi és az egészségügyi kritériumokat is. 2017-ben a Lyreco ezt a címkét választotta ki az utángyártott tintapatronjai jelölésére.

fsc

A Forest Stewardship Council (FSC) és a PEFC környezetvédelmi címkék célja annak biztosítása, hogy a faalapú termékek (főleg a papír) előállítása megfeleljen a fenntartható erdőgazdálkodást biztosító eljárásoknak. 2018-ban a Lyreco az FSC International tagja lett.

SPECIALISATION & EXPERTISE

KERETRENDSZER
A szabványok és a módszertanok keretként szolgálnak tevékenységeink lehető legfelelősségteljesebb irányítására.

sedex

A SEDEX (Sedex Members Ethical Trade Audit) a világ legnagyobb együttműködési platformja, amely megosztja a felelős beszerzési adatokat az ellátási láncokon. Több mint 150 országban több mint 43 000 tag használja. 2013-ban a Lyreco a SMETA-t választotta érvényesített szabványnak a Lyreco márkájú termékeket gyártó gyárak társadalmi elszámoltathatóságának ellenőrzésére.

bsci

A Business Social Compliance Initiative egy vezető ellátási lánc-menedzsment rendszer, amely támogatja a vállalatokat a társadalmi megfelelés iránti törekvésükben és a globális ellátási láncuk gyárainak fejlesztésében. 2013-ban a Lyreco a BSCI-t választotta érvényesített szabványnak a Lyreco márkájú termékeket gyártó gyárak társadalmi elszámoltathatóságának ellenőrzésére.

EU PEF SMALL

Az Európai Unió termék-környezeti lábnyoma az Európai Bizottság kezdeményezése, amelynek célja egy harmonizált módszertan kidolgozása a termék környezeti hatásainak kiszámításához, a termék életciklusa összes lépésének 14 pontos értékelése alapján. 2014-ben a Lyreco csatlakozott az EU PEF kísérleti szakaszához.

people shaking hands

BEVEZETETT KEZDEMÉNYEZÉSEK
Elkötelezettek vagyunk az olyan nemzetközi kezdeményezések mellett, amelyek az etikus és felelős gyakorlatok bevezetésére összpontosítanak a piacainkon.

We support UN Global compact

A 2000-ben elindított ENSZ Globális Paktum egy politikai platform, és egy önkéntes keretrendszer a vállalkozások számára, amelyek elkötelezettek a fenntarthatóság és a felelős üzleti gyakorlatok iránt. 2004-ben a Lyreco az irodaszer iparágban elsőként csatlakozott az ENSZ globális megállapodásához. Azóta folyamatosan erősítjük elkötelezettségünket, és minden évben közzétesszük a fenntartható fejlődésről szóló jelentést a Global Compact platformon.

nydf

A New York-i erdészeti nyilatkozat olyan kormányok, vállalatok, bennszülött közösségek, szervezetek és nem kormányzati szervezetek önkéntes partnersége, amelyek arra törekszenek, hogy 2020-ra felére csökkentsék az erdőirtást, és 2030-ig megszüntessék azt. A nyilatkozathoz csatlakozva az olyan vállalatok, mint a Lyreco, vállalják, hogy felelős partnerséget alakítanak ki az erdős országokkal és kivonják az erdőirtást az ellátási láncaikból, az erdők eltűnése ellen.

hrc

Az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Klubja a tagok cseréje és szaktudása a közös előrelépés és a témában való fellépés érdekében. 2017-ben a Lyreco csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodásának Emberi Jogi Klubjához, megerősítve elkötelezettségét az emberi jogok vállalatok általi megsértésének megelőzése, kezelése és fejlesztése mellett.

certification green tree

GREEN TREE

A Lyreco 2011 óta a zöld termékeket egy külön ikonnal, egy zöld fával jelöli és azonosítja, jelezve, hogy a Lyreco értékelési módszertanát alkalmazzák. Az SGS megvizsgálta a „Lyreco zöld termékértékelést”, amelyről megállapították, hogy általában megfelel az ISO 14020 szabvány és az ICC (Nemzetközi Kereskedelmi Kamara) környezeti keretrendszer elveinek.

CSR REPORT
Letölt (5.87 MB)
Tudjon meg többet

FEDEZZE FEL CSR-JELENTÉSÜNKET

Letölt (5.87 MB)

Olvasson tovább