Leo Stoelinga

A holland állami vasút és a Lyreco összefogtak egy fenntartható partnerség keretében

A Holland Nemzeti Vasút NS (Nederlandse Spoorwegen) a Lyreco vállalatot választotta az irodai termékek elismert szállítójaként. A fő okok a munkahelyi megoldásokkal kapcsolatos közös fenntartható jövőkép és megközelítés voltak.

A Lyreco és az NS éve óta tartó együttműködése jelentős eredményekkel járt a következő területeken:

  • Proaktív számlavezetés.
  • Megtakarítás az irodaszereken.
  • Fenntarthatóbb termékválaszték.
  • Tudatosság növelése a vásárlók körében.
  • Egy teljesen körkörös gazdasági folyamat indítása.

A termékek megvásárlásakor az NS figyelembe veszi a termékek gyártási folyamatát, újrafelhasználásuk lehetőségeit is. Ezenkívül az NS figyelembe veszi az összes termék szükségességét és a környezetbarát alternatívák lehetőségét. Tekintettel vannak a létesítményeinkhez tartozó termékek logisztikájára is. Az NS 2018 óta éghajlat-semleges a személyszállítás szempontjából, és céljuk az, hogy 2050-től teljesen éghajlat-semleges legyen, ami évente megatonnánál kevesebb CO2-t bocsát ki. Mivel a Lyreco arra törekszik, hogy csökkentse a CO2-kibocsátást, és mivel Hollandiában az összes fióktelepünkhöz történő szállításunk CO₂-semleges, mi vagyunk a tökéletes partner az NS számára.

2020-ban megkezdődött a Lyreco körkörös gazdaság-kezdeményezése. Manapság nemcsak a termék fenntarthatóságát, hanem a körkörös gazdaság tulajdonságait is figyelembe veszik. Ami a kis irodai berendezéseket illeti, a Lyreco gondoskodik arról, hogy a lehető legtöbb terméket összegyűjtsék és újrahasznosítsák. Ezenkívül az alapanyagokat visszaküldik a gyártóknak új termékekben történő felhasználásra. Ezek a kezdeményezések tehát tökéletesen illeszkednek az NS körkörös gazdaság-programjába.

Kép: Leo Stoelinga, Procurement Manager, NS

Leo Stoelinga

A kis irodai berendezések újbóli összegyűjtésekor a Lyreco garantálja, hogy a lehető legtöbb terméket újrahasznosítják, és az alapanyagokat visszaküldik a gyártóknak új termékek készítéséhez.

Leo Stoelinga
Procurement Manager, NS