Corporate building

A Lyreco elnyerte az Ecovadis Platinum érmet

ECOVADIS

Lyreco platinaérmet kapott az Ecovadis vállalattól. Úgy tartják, hogy ez az üzleti fenntarthatósági értékelések legnagyobb és legmegbízhatóbb független szolgáltatója a világon. Az értékelés konkrét intézkedéseket és eredményeket érint a környezetvédelem, a munka és az emberi jogok, a fenntartható beszerzések és az etika területén.

A platinaérem a legmagasabb szintű elismerés, és ezzel a díjjal a Lyreco ismét az Ecovadist által világszerte értékelt 65 000 vállalat 1%-a közé tartozik.

Picture of Lyreco CEO

Rendkívül büszkék vagyunk erre az Ecovadis platinaéremre. Nagy elismerés azért a munkánkért, hogy fenntartható módon biztosítsuk azt, amire minden munkahelynek szüksége van. A társadalmi felelősségvállalás az értékeink és a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségünk középpontjában áll 2025-ig.

Grégory Liénard
CEO, Lyreco

Ügyfeleinket támogatjuk abban, hogy munkahelyüket fenntarthatóvá alakítsák.

Ebben az évben az Ecovadis minden eddiginél jobban értékelte azokat a konkrét lépéseket, amelyeket megtettünk annak érdekében, hogy ügyfeleinknek olyan termékeket és megoldásokat biztosítsunk, amelyek segítenek csökkenteni a munkahelyi környezetre gyakorolt hatásukat.

Aurora borealis
green products

42,6%

of orders

The Lyreco Green Tree label helps identify quickly eco-preferable alternatives in all products categories.  

Follow the green tree  

car

- 19,3%

CO2 emissions since 2010

We achieved this by implemented electric, natural gas and other low-emission delivery solutions & encouraging our clients to group their deliveries.  
Our environmental commitment 

Icon of a leaf

19%

of our products with eco-labels

EU Ecolabel, FSC, Nordic Swan… we privilege internationally recognized labels that are easy to identify. We also select country-specific labels when these are trust-worthy, such as Blue Angel in Germany  

Our certifications & labels  

recycle

10

product categories covered by collection service

Our solutions to collect used products are available in 25 countries. By 2025, we aim to provide true circular, renewable alternatives  to help our customers to reduce their waste and environmental impact. . 

Collection & remanufactured solutions

Beszállítóinkkal közös elkötelezettség

Ebben az évben az Ecovadis külön megdicsérte beszállítóink bevonásának módját a környezetre gyakorolt hatásunk csökkentése érdekében.

  • A magas kockázatú országok Lyreco termékgyártóinak 100%-át évente közvetlenül az adott országban elismert könyvvizsgáló cégek ellenőrzik. 2020-ban a COVID-19 helyzetre reagálva követelményeink szintje is kibővült a gyárakban dolgozó alkalmazottak egészségének védelme érdekében. 

  • A fenntarthatóság a fő értékelési kritérium a Lyreco beszállítói teljesítmény-javító programjában. Ez az értékeléseket és az olyan kritériumokat jelenti, mint a versenyképesség, a kategóriamenedzsment és a logisztika.

Tudjon meg többet az audit folyamatunkról.

Ez csak a kezdet