sunset circular economy poster

Cirkulær økonomi

Vores forpligtelse mod en mere ansvarlig forretningsmodel

Fra 2020 til 2025 forpligter vi os til at gøre cirkulær økonomi til en prioriteret løftestang for at fremskynde udviklingen af integrerede og mindre miljøbelastende forretningsløsninger til vores kunder.

Integrationen af cirkulær økonomi i vores forretning er en stærk katalysator for at nå Lyrecos målsætning omkring bæredygtighed samt en stærk reaktion på den stigende efterspørgsel på integrerede og mindre miljøbelastende produkter og løsninger. I 2020 offentliggjorde vi vores 5 forpligtelser til at hjælpe vores kunder med hurtigere at bevæge sig hen imod en drastisk reduktion af ikke-genanvendeligt affald på arbejdspladsen og i sidste ende reducere deres indvirkning på miljøet.

 

Dette er vores forpligtelser

Vores 5 forpligtelser for at opnå cirkulære arbejdspladser

1.

Være den første virksomhed i vores branche med et komplet sortiment af genanvendelige produkter

Senest i 2025 vil Lyreco kunne foreslå et genanvendeligt alternativ til alle de produkter, en kunde måtte ønske at købe. "Genanvendelige produkter" er produkter, der er fremstillet af materialer, der kan genanvendes i "end-to-end"-værdikæden efter kriterierne for genanvendelighed eller genanvendt indhold, og de bliver vurderet i henhold til ISO 14021-standarderne.

2.

Tilbyde indsamling af udtjente produkter og bearbejde brugte materialer, så de kan genanvendes

Senest i 2025 vil Lyreco tilbyde en indsamlingsløsning til alle "genanvendelige" produkter for at sikre, at de genanvendes effektivt, og oplyse om deres fremtidige anvendelse.

3.

Fjerne al ikke-cirkulær emballage fra produkter i vores sortiment

Frem mod 2025 vil Lyreco reducere brugen af emballage og udfase ikke-genanvendelig plastemballage helt for alle produkter

4.

Udfase engangsplast eller ikke-cirkulærbar plast fra alle vores kontorer

Frem mod 2025 vil Lyreco udfase engangsplast og ikke-cirkulærbar plastik fuldstændigt fra alle vores kontorer, fordi Lyreco selv må gå foran med det gode eksempel for at kunne engagere vores kunder.

5.

Udvikle en standard for cirkulær økonomi i kontorforsyningsindustrien i samarbejde med europæiske interessenter

Frem mod 2025 vil Lyreco sammen med europæiske myndigheder og aktører inden for cirkulær økonomi bidrage til at definere en standard for arbejdspladser.

Leo Stoelinga

Ved at indsamle mindre kontorudstyr sikrer Lyreco, at så mange produkter som muligt får en længere levetid, da hele eller dele af produkterne kan genbruges, samt at råvarerne returneres til producenterne til brug i fremstillingen af nye produkter.

Leo Stelinga

Procurement Manager, NS railway

Vil du vide mere?

LÆS VORES CSR-RAPPORT

 

 

Læs mere