coffee break

3 måder at håndtere engangsartikler på din arbejdsplads

Engangsartikler er produkter, der bruges én gang, før de ender i vores skraldespande. Med en så kort levetid genererer de tilbagevendende affald og har derfor en betydelig indvirkning på miljøet.

380m

Ifølge Plastic Oceans producerer vores planet mere end 380 millioner tons plast hvert år, hvoraf halvdelen er til engangsbrug.

Der findes dog løsninger til let at udskifte, genbruge eller genanvende engangsartikler, uanset hvad din arbejdsplads måtte være.

Udskift dine engangsartikler med genanvendelige udgaver

På de fleste arbejdspladser har virksomheder allerede droppet engangsartikler såsom engangskopper og plastflasker for at reducere affald. Glasflasker, tangkopper, vandfontæner... mange succesfulde løsninger er blevet lanceret som alternativer til at skabe mere bæredygtige vaner. Denne strategi om at erstatte engangsartikler med alternativer med længere levetid gælder også på andre områder: hvis din hæftemaskine kan genopfyldes, så kan din kuglepen også!

Granskning af materialekomponenterne

De materialer, der anvendes i et produkt, har stor indflydelse på dets levetid og hyppighed af brugen. Hvis plast f.eks. særligt kritiseres, findes det også i mere ansvarlige former, især når det kommer fra genbrugsmaterialer. Andre mere ansvarlige og undertiden overraskende komponenter kan også stå som bæredygtige alternativer.

The teams of Lyreco and Idea Bank

Lyreco Polen & Idea Bank: udskiftning af engangsflasker af plast med glaskander

Idea Bank har samarbejdet med Lyreco i mere end 10 år og betragter Lyreco som en forretningspartner med betydelig erfaring inden for CSR. Da de stod over for udfordringen om at reducere medarbejdernes brug af engangsflasker af plast, foreslog Lyreco Polen en løsning, der førte til en betydelig reduktion af brugen af ​​plastflasker.

 

Hemp bag

Emballageinnovation mod nul-affald

: I Lyreco Schweiz er alle chokoladeprodukter fra vores schweiziske cateringtjenester siden 2018 blevet sendt i termiske hampeposer, som er et naturligt og ansvarligt produkt, der giver optimal beskyttelse af produkterne mod høje eller lave temperaturer, er fuldt komposterbart og er produceret af 100 % genanvendelige og naturlige råvarer.

Find løsninger til genbrug

Lyreco tilbyder genbrugstjenester på alle relevante markeder. Mere end 10 produktkategorier er omfattet: Laser- og blækpatroner, batterier, pærer, el og elektronik, papir, pap, kopper, plastflasker, aluminiumsdåser og kaffekapsler.

lps

Anvendelse af cirkulære økonomiprincipper til print

Vores kunder stræber efter bæredygtig printpraksis. Patroner spiller en nøglerolle på dette område. Lyreco har udviklet et miljøvenligt sortiment af renoverede patroner i høj kvalitet, som anvender de cirkulære økonomiprincipper til print.
Lyreco tonerpatroner genbruges for at producere nye patroner. De samles, omformes, rengøres, får udskiftet dele og genopfyldes med toner... så de kan bruges igen. Det betyder, at der anvendes færre råmaterialer.

Mask

Sådan kan man bruge engangsmasker og respektere miljøet

Siden begyndelsen af ​​den globale Covid-19-pandemi udgør engangsmasker en vigtig del af det affald, der genereres på arbejdspladsen.

Lyreco tilbyder løsninger til at genbruge disse engangsartikler for at begrænse deres indvirkning på miljøet og senere genindføre dem i branchen. Løsningen er dog indtil videre kun tilgængelig i Frankrig.

 

Gør din arbejdsplads til et nul-affaldssted

Sikring af grønnere praksis starter med at gøre dit arbejdsmiljø til et sted, hvor engangsartikler ikke hører hjemme, og hvor genbrug og genanvendelse tilskyndes. Der findes mange løsninger, som gør det nemt for dine medarbejdere at ændre deres vaner med gode resultater.

workplace

Optimer din arbejdsplads for at undgå spild

Hos Lyreco er vi overbeviste om, at løsninger til bekæmpelse af alle klimaspørgsmål vil være kollektive, og at vi som en ansvarlig partner skal indrømme vores ansvar og føre samtalen.

Derfor bestræber vi os på at organisere vores arbejdspladser mod affaldsbegrænsning og mere cirkularitet.

 

Mod nul-affaldsarbejdspladser

Body: Da 50 % af CO2-udledningen kommer fra forbrugerprodukter, og da de fleste arbejdspladsprodukter er ressourceforbrugende engangsartikler, stræber vi sammen med vores kunder, leverandører og medarbejdere efter at gøre en forskel for at beskytte vores planet.

Dette gør vi ved at skifte fra en lineær til en cirkulær model, hvor vi handler ved at:

  • Tilbyde et cirkulært alternativ til alle produktserier
  • Afskaffe engangsartikler fra vores egne områder
  • Fjerne al ikke-cirkulær emballage fra de produkter, vi sælger
  • Bidrage til at udvikle en cirkulær økonomistandard til arbejdspladsindustrien
sunset circular economy poster

Læs mere