Mand & plante

Et stort skridt i den rigtige retning.

Ti specifikke produkter er blevet forbudt som led i første fase af EU’s nye engangsplastdirektiv, der skal hjælpe EU’s borgere til at passe bedre på miljøet. Hos Lyreco byder vi de nye regler velkomne og er klar med grønnere alternativer til vores kunder.

Sugerør, engangsbestik, tallerkener og drikkebægre er alle på listen over plastprodukter, der blev forbudt 3. juli 2021. Her trådte de første dele af EU’s engangsplastdirektiv eller SUP-direktivet nemlig (Single Use Plastic) nemlig i kraft.

Formålet med SUP-direktivet er at reducere plastaffald og dermed bidrage til den cirkulære økonomi. De produkter, EU skønner, der findes bedre og mere miljørigtige alternativer til, bliver således forbudt med de nye restriktioner. Det tvinger producenter og forhandlere til at rydde ud i sortimentet og i stedet tilbyde grønnere løsninger. Et tiltag, vi hos Lyreco, byder mere end velkomment.

”Lyreco ønsker også at gå den grønne vej, og vi arbejder hver dag på at levere de foretrukne, bæredygtige produkter og løsninger til alle arbejdsmiljøer. Så naturligvis støtter vi op om de ændringer og lovkrav, der kommer med EU’s engangsplastdirektiv”, siger Rikke Elers, Scandinavian Product Manager – catering and furniture.

Miljøvenlige produkter på hylderne

Hos Lyreco har vi i længere tid haft en lang række bedre og grønnere alternativer til de nu forbudte produkter i vores sortiment, og vi hjælper gerne vores kunder med at finde de bedste løsninger til netop deres behov.  

”Vi ønsker ikke at forpeste naturen med produkter, der ikke kan opløses. Vores sortiment bliver derfor løbende opdateret, så vi altid sikrer, at vi har de mest miljøvenlige produkter tilgængelige for vores kunder,” siger Rikke Elers. 

Al bestik i vores sortiment er i dag lavet af træ i stedet for plastik, ligesom alle tallerkener og bægere er skiftet ud med mere miljøvenlige alternativer.

Krav om mærkning

Foruden de ti specifikke plastprodukter, der nu er gjort forbudt med EU’s engangsplastdirektiv, er der også kommet nye og strengere regler for mærkning af produkter. Det skal gøre det mere gennemsigtigt for forbrugeren, om et produkt indeholder plastik og derfor ikke må smides i kloakken eller naturen. 

”Vi går højt op i at støtte den grønne udvikling og sikrer, at vores producenter følger mærkningskravene, der er sat i kraft med EU’s engangplastdirektiv. Lyreco stræber altid efter at tage de grønneste valg, og et af vores store mål er at konvertere virksomheden til cirkulær økonomi inden 2025”, slutter Rikke Elers, Scandinavian Product Manager – catering and furniture.