Urban - Carbonfootprintsized

Lyreco modtager Ecovadis' prestigefyldte platinmedalje

ECOVADIS PLATINUM MEDAL 2020_200x200

Lyreco er blevet tildelt platinmedaljen af Ecovadis, verdens største og mest pålidelige uafhængige udbyder af bæredygtighedsvurderinger af virksomheder.
Vurderingen dækker virksomheders konkrete handlinger og opnåede resultater inden for miljø, arbejdskraft, menneskerettigheder, bæredygtige indkøb og etik.
Platinmedaljen er det højeste anerkendelsesniveau, og med denne platinmedalje placerer Lyreco sig igen i den øverste 1 % af de 65.000 virksomheder, der hvert år vurderes af Ecovadis på verdensplan.

Picture of Lyreco CEO

Vi er ekstremt stolte af denne platinmedalje fra Ecovadis, da det er en stor anerkendelse af det arbejde, vi udfører for at kunne levere bæredygtige løsninger til enhver arbejdsplads.
Samfundsansvar er kernen i Lyrecos værdier samt i vores Circular Economy Pledge for 2025.

Grégory Liénard
CEO, Lyreco

Vi støtter vores kunder i at skabe en endnu mere bæredygtig arbejdsplads

I år har Ecovadis i endnu højere grad end tidligere anerkendt de konkrete tiltag, vi har implementeret for at kunne levere bæredygtige produkter og løsninger til vores kunder. Formålet er at gøre det nemmere at reducere deres virksomheds miljømæssige fodaftryk. 

sustainability
green products

42,6%

af vores ordrer

Lyrecos Green Tree-certificering gør det nemt at identificere grønne alternativer i samtlige produktkategorier. 
 

lyreco vans

19,3%

CO2-emissioner siden 2010

Vi opnåede dette ved at implementere naturgas, el og andre lavemissionsalternativer i distributionen og opfordrede vores kunder til at samle deres leveringer. 

Icon of a leaf

19%

Af vores produkter har miljømærkninger

EU-Blomsten, FSC, Svanemærket… Vi benytter os af internationale miljømærkninger, som er lette at identificere. Vi benytter os også af landespecifikke miljømærkninger, når disse er troværdige, heriblandt Blue Angel i Tyskland.
 

recycle

10

Produktkategorier med indsamlingsløsning

Vores indsamlingsløsninger af brugte produkter er tilgængelige i 25 lande. Fra 2025 sigter vi efter at tilbyde ægte cirkulære, vedvarende alternativer, som kan hjælpe vores kunder med at reducere mængden af affald samt deres miljømæssige fodaftryk.
 

Vi deler vores engagement med vores leverandører

I år anerkendte Ecovadis især den måde, vi inddrog vores leverandører i arbejdet med at mindske vores eget miljømæssige fodaftryk. 

  • 100 % af Lyrecos leverandører i udsatte lande revideres hvert år på stedet af anerkendte revisionsfirmaer. I 2020 har vi som reaktion på COVID-10-situationen udvidet vores krav til at omfatte beskyttelse af medarbejdernes helbred på fabrikkerne.
  • Bæredygtighed er et vigtigt vurderingskriterium i Lyrecos program for forbedring af vores leverandørers indsats. 
    I forbedringsprogrammet tæller bæredygtighed for en fjerdedel af leverandørernes rating og er dermed lige så vigtigt som konkurrenceevne, kategoristyring og logistik.

 

Læs mere om vores vurdering
 

Dette er kun begyndelsen...