pioneer mountain lyreco

Edelläkävijä vuodesta 1926

kestävää kehitystä työpaikan tarpeisiin

Perustamisestaan lähtien Lyrecon kasvun keskiössä on ollut jatkuva mukautuminen työpaikkojen muutokseen ja tarpeisiin erinomaisella palvelulla, erikoistumisella, asiantuntemuksella ja kansainvälistymisellä. 

Neljä sukupolvea sitten Ranskan Valenciennesiin perustettiin kirjakauppa. Nyt Lyreco palvelee asiakkaitaan neljällä mantereella, asiantuntemuksella.

bookstore

Kirjakaupasta kansainväliseksi BtoB työpaikkatarvikkeiden toimittajaksi

Ranskan Valencienssiin perustetusta kirjakaupasta työpaikkatarvikkeiden ja -ratkaisujen kansainväliseksi toimittajaksi. Innovointi ja muuntautumiskyky ovat yhä tärkeä osa Lyrecon toimintaa.

Vuonna 1926 Ranskan Valenciennesissa Georges-Gaston Gaspard perusti kirjakaupan nimeltä ”Gaspard”.
Yritys laajeni pian tuottamaan omia paperitarvikkeita ja painopalveluita. Vuonna 1936 Gaspard aloitti toimitukset suoraan omasta varastosta. 

Toisen maailmansodan jälkeen yrityksestä tulee yksi ensimmäisistä BtoB toimistotarvikkeiden ja -palveluiden toimittajista.

Webshop_FI_2

Ensimmäisestä kuvastosta kokonaisvaltaiseen asiakaspalveluun

Toiminnallinen erinomaisuus jokaisen uuden ratkaisun ytimessä:

  • 1959 ensimmäisestä kuvastosta kokonaisvaltaiseen asiakaspalveluun yhdistäen henkilökohtaisen ja sähköisen palveluun

  • toimistotarvikkeista erikoisosaamiseen työsuojelutuotteissa, hygienia- ja terveydenhuoltoalan tuotteissa sekä ergonomia- ja AV-ratkaisuissa

  • seuraavan päivän toimituksista toimituksiin koti-/etätoimistoihin.

LYRECO EXPANSION

Kansainvälistyminen alkaa 1989

Kolmannen polven johdossa, Georges Gaspardin aikana yritys aloittaa kansainvälisen laajentumisen ja erikoistumisen. Gaspard’ista tulee Lyreco vuonna 2001. 

Vuonna 1989 Lyreco hankkii ensimmäisen yrityksen Ranskan ulkopuolelta, Vermeiren Belgiassa. Tämä on ensimmäinen askel Lyrecon kansainvälisessä laajenemisessa Euroopassa ja Aasiassa. 30 vuotta myöhemmin Lyreco on Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin työpaikkatuotteiden ja -ratkaisujen toimittaja yhdessä 25 maassa toimivan 15 tytäryhtiön kanssa.

Vuonna 2019 Lyreco osti Intersafen, Deskright’n Singaporessa sekä Depot Contract’in Espanjassa. Lyreco jatkaa kansainvälisen jalanjälkensä ja erikoisosaamisensa kehittämistä.

SAFETY

Erikoisratkaisujen ja -osaamisen kehittäminen

2010-luvulla Lyreco tarjontaa laajennetaan erikoisaloille.

Kokonaisvaltaisia ratkaisuja kuten personoidut tuotteet, painatuspalvelut sekä kierrätyspalvelut ja ympäristöystävällisten tuotteiden laajempi tarjooma.

Vuonna 2009 IMPEGAn nimellä tunnetusta tuotemerkistä tulee oma tuotemerkki, Lyreco ja se laajenee kaikkiin tuoteryhmiin.

Työsuojelutuotteiden valikoima tuotiin markkinoille 2013, hygienia- ja siivoustuotteiden valikoima 2015.

Vuonna 2016 aloitettu Innovation Direction tähtää uusien pilottiprojekteihin kuten automaattiseen hyllytyspalveluun ja kiertotalouteen.

sustainability

Kunnioitus planeettaamme kohtaan on DNA:ssamme

Kunnioitus ihmisiä ja planeettaamme kohtaan ovat olennainen osa arvojamme. Lyreco on jo pitkään toiminut tämän arvon mukaisesti.

Lyreco liittyi YK:n Global Compact sopimukseen jo vuonna 2004 ja otti sen keskeiseksi osaksi yrityksen yhteiskuntavastuuta vuonna 2012 yhdessä Eco-Futures-strategian kanssa. 

Valmistajien auditointi, Lyrecon vihreä puu -merkki, CO2-päästöjen vähennykset kaikissa toiminnoissa ja henkilökunnalle tarjottava Lyreco Yliopisto kuuluvat kestävän kehityksen toimiimme. 

2020 Lyreco teki kiertotalouslupauksen joka koskee kaikkia sen tuotteita ja ratkaisuja.

lfe nicolas axelrod

…ja niin on myös kunnioitus ihmisiä kohtaan

Köyhimpien maiden lasten koulutus on Lyrecon pitkäaikainen sitoumus.

Sitoumuksen vahvistamiseksi luotiin vuonna 2008 Lyrecon oma hyväntekeväisyysohjelma ”Lyreco For Eduaction”. 

Kiitos Lyrecon henkilöstölle, yli 115 000 lasta on saanut tukea kuudessa eri maassa: Vietnam, Bangladesh, Brasilia, Togo, Madagaskar ja viimeisimpänä Kambodža

Lue lisää