confused-2681507_1920-1.jpg

5 hyvää syytä vaihtaa keskihiireen – ja 5 syytä, miksi vielä epäröit

Oletko ajatellut vaihtaa ergonomiseen keskihiireen? Hienoa, sillä siitä on monia hyötyjä:

1. Ei enää niska- ja hartiaseudun kipuja ja jännitystiloja

Keskihiirtä käyttäessäsi käsivartesi pysyvät ergonomisesti lähellä vartaloa, mikä vähentää olkapäähän kohdistuvaa rasitusta. Sinun ei enää tarvitse jatkuvasti siirtää kättäsi hiiren ja näppäimistön välillä, eikä kurotella eteen tai sivulle hiirtä liikutellaksesi – kursori liikkuu myös ilman ylimääräisiä kevätjuhlaliikkeitä. Kun kätesi ovat koko ajan hallintalaitteilla, olkapää ja hartiat saavat levätä rennosti hyvässä asennossa.

IMG_1214-min.png

2. Parempi ryhti ja luonnollisempi työasento

Perinteisen hiiren käyttö on saattanut muokata työasennostasi toispuolisen. Keskihiireen siirtyessäsi kaikki, mitä tarvitset tietokoneen käyttöön, on suoraan edessäsi, minkä ansiosta asennostasi tulee tasapainoisempi ja luonnollisempi. Käsien ojentelu- ja kannattelutarve vähenee, käsivarret lepäävät näppäimistöllä ja hartiat pysyvät rentoina. Työasentosi ja ryhtisi kohenevat kuin huomaamatta.

20190208_105541-min.png

3. Hyvästit hiirikäden vammoille.

Perinteinen hiiri pakottaa kääntämään kämmenen alas, mikä kiertää kyynärvartta sisäänpäin ja aiheuttaa rasitusta koko käsivarren alueelle. Samanlaisina toistuvat liikkeet ja ranteen keskiasennosta poikkeavat asennot puolestaan altistavat jännetupentulehduksille. Keskihiiri eliminoi haitalliset liikkeet ja asennot, jottei edellä kuvattuja oireita pääse syntymään. Hiirikädestä puhuminen jääköön lopullisesti historiaan.

4. Säästää aikaa ja vaivaa.

Keskihiiren kätevät toimintonäppäimet säästävät aikaa ja vaivaa. Perustoiminnot ”kopioi” ja ”liitä” nopeuttavat työskentelyä ja vähentävät tarvetta siirtää käsiä näppäimistölle näppäinyhdistelmien Ctrl+C ja Ctrl+V käyttämiseksi. Lisäksi laitteissa on muitakin painikkeita, joista osa on ohjelmoitavissa käyttäjän tarpeiden mukaan. Tästä syystä keskihiiri on erityisen kätevä työtehtävissä, joissa toistetaan jatkuvasti samoja toimintoja.

keskihiiri-min.png

5. Näyttää hyvältä ja tekee hyvää.

Keskihiiri on varsin tyylikäs laite, jonka design sopii erinomaisesti tämän päivän toimistoympäristöön. Ennen kaikkea laite kuitenkin parantaa työergonomiaa, ja siihen yrityksissä ollaan valmiita satsaamaan – eikä suotta. Kun henkilöstön fyysiset krempat vähenevät, työkyky paranee ja sijoitus maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Kuulostaa hyvältä! – Mutta miksi vielä epäröit?

koordinaatio-min.jpg

1.Koordinaatio ja osumatarkkuus kärsivät – ainakin aluksi

On selvää, ettei työskentely uusilla työkaluilla ole alkuun yhtä ripeää ja vaivatonta kuin vanhoilla tutuilla. Jos olet ollut vuosikaudet perinteisen hiiren käyttäjä, keskihiirtä ei ehkä kannata ottaa käyttöön vuoden kiireisimpänä aikana. Ennakkoluuloista poiketen laitteeseen kuitenkin tottuu hyvin nopeasti, ja oikea tuntuma ja parempi ohjaustarkkuus löytyvät jo parin tunnin harjoittelulla.

2. Se vie pöytätilaa

Kun näppäimistön eteen pitää mahduttaa pitkänmallinen keskihiiri, työpöytä voi aluksi tuntua ahtaalta. Usein pöytä on myös täynnä erilaisia muistilappuja, joiden on väistyttävä uuden laitteen tieltä. Järjestelykysymys! Siirrä muistilappusi vanhan hiiren paikalle kirjoituskäden puolelle, mistä niitä on helppo tarvittaessa vilkuilla ja täydentää. Et tarvitse niitä koko ajan eteesi häiritsemään. Sen sijaan voit nyt ihailla uutta, tyylikästä hiirtäsi.

3. Huomaat tarvitsevasi toisenkin uuden työvälineen – kyynärtuen

Perinteistä hiirtä käyttäessäsi pöydän kansi voi riittää tukemaan hiirikättä. Nyt kun hiiri on suoraan edessäsi, huomaat, että joudut ikävästi kannattelemaan käsivarsiasi. Pöytään kiinnitettävällä kyynärtuella saat työergonomian helposti kuntoon, ja käsivartesi saavat levätä rennosti pehmustetun tuen päällä. Voiko työasento olla näin mukava?

mousepad-1.jpg

4. Hiirimattosi jää tarpeettomaksi

Olitko teettänyt itsellesi yksilöllisen hiirimaton rakkaan lemmikkisi tai lastesi kuvalla? Tarkista ensiksi tuotteen kunto: kuluneet ja rikkinäiset hiirimatot keräävät likaa ja pöpöjä ja joutavatkin pois. Jos jäät kaipaamaan ainoastaan hiirimatossasi ollutta kuvaa, teetä itsellesi samalla kuvalla vaikkapa kahvimuki.

5. Se on niin kallis!

Perushiirtä huomattavasti enemmän maksava keskihiiri voi tuntua kalliilta. Työkyky on kuitenkin mittaamattoman arvokas. Jos yksi sairauspoissaolopäivä maksaa työnantajalle noin 350 euroa – enemmän kuin yhden laitteen hinnan – ei satsaus hyvään ergonomiaan tunnukaan enää niin kalliilta.

kirsi-bio.png

 

 

Kirsi Lumisalmi

CONTENT MANAGER

Lue lisää