Kaikki irti hybridityöstä – vinkit tehokkaaseen hybridityöpäivään

Kaikki irti hybridityöstä – vinkit tehokkaaseen hybridityöpäivään

Hybridityössä työntekijän on helppo vaihtaa työympäristöä sen mukaan, mikä parhaiten sopii juuri sen hetkiseen työtehtävään tai projektiin. Esimerkiksi tiimityöskentelyssä helpoin tapa vaihtaa ajatuksia ja ideoita on kasvotusten. Keskittymistä vaativassa työssä puolestaan oman kodin rauha koetaan avokonttoria mieluisammaksi. 

Työntekijöille on kasvavassa määrin tärkeää löytää juuri itselle sopivin tapa työskennellä. Muutos sanelee työnantajille selvän viestin toimivan hybridityön tärkeydestä ja merkityksestä työhyvinvoinnin saralla - hybridityö yleistyy ja on tullut jäädäkseen. 

Oletko itse kokeillut hybridityöskentelyä? 

Olit sitten hybridityön konkari tai aloitteleva hybridisti, olemme koonneet sinulle valmiit vinkit tehokkaaseen hybridityöpäivään. 

Etänä tai toimistolla, nyt mennään! 

hybrid work

Joustavat työvälineet joustavaan työhön  

Koska hybridityö on joustavaa, tulisi myös työvälineiden toimia muuttuvassa ympäristössä. Sen vuoksi esimerkiksi kannettava tietokone on monessa työssä aivan ehdoton. Kannettavaan koneeseen on myös helppoa liittää langaton hiiri ja langattomat kuulokkeet, jotka kulkevat mukana vaivattomasti. Toimiva tietokonelaukku tai -reppu, se on jokaisen hybridityöläisen must have -tuote, sillä se helpottaa työpisteen siirtämistä paikasta toiseen.  

Valitse työympäristösi työtehtävien mukaan  

Jotta saat hybridityöstäsi mahdollisimman paljon irti, on suunnitelmallisuudella oma merkityksensä. Seuraavan päivän, tai jopa viikon, aikataulu on hyvä suunnitella etukäteen. Tee suunnitelma sen mukaan, millaisia työtehtäviä viikko pitää sisällään. Vaatiiko työ paljon keskittymistä? Siinä tapauksessa meluisa avotoimisto ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Silloin työskentely kotoa käsin tai toimistolla oleva rauhallinen tila toimii parhaiten. Kun tulevat tehtävät ovat tiedossasi ja sinulla on valmis viikkosuunnitelma työympäristösi osalta, pääset heti työpäivän käynnistyessä aloittamaan työt mahdollisimman tehokkaasti ja mielekkäästi.   

schedule

Ylläpidä rutiineja myös hybridityössä  

Rutiinien merkitystä ei korosteta syyttä, sillä kuten jokapäiväisessä elämässä, myös hybridityössä ne ovat tärkeitä. Hyvinvointia tukevat rutiinit tunnetusti luovat turvallisuuden tunnetta ja auttavat ylläpitämään kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hybridityössä rutiinit voivat liittyä taukojen pitämiseen, taukojumppaan tai vaikka kuulumisten vaihtoon työkavereiden kesken. On kuitenkin hyvä tiedostaa, ettei työpäiviä voi, eikä kannatakaan suunnitella liiakseen rutiineihin perustuen. Joustavuutta ja luovuutta tarvitaan aina! 

Sissi_2.png

 

 

Sissi Lehtonen

EXECUTIVE ASSISTANT