20180524_110647-1-1.jpg

Siisti työpöytä = Tehokkaampi sinä

Miltä sinun pöytäsi näyttää juuri nyt? Onko se siistissä järjestyksessä? Epäjärjestyksessä oleva työpöytä saattaa häiritä keskittymistäsi ja heikentää työtehoasi. Post-it-laput, käyntikortit, sekalaiset paperipinot, keskeneräiset projektit – nämä kaikki ovat omiaan kuormittamaan meitä aivan turhaan. Työtehtäviin on huomattavasti helpompi tarttua, kun työpiste ja etenkin työpöytä ovat hyvässä järjestyksessä. Järjestys vapauttaa mielessäsi tilaa keskittymiselle, ajattelemiselle ja ideoimiselle. Lisäksi siisti työpöytä tarjoaa konkreettisesti enemmän tilaa työn tekemiselle.

kevin-bhagat-425896-unsplash.jpg

Puhtaalta pöydältä on helpompi aloittaa

Käytä joka päivä viisi minuuttia pöytäsi siivoamiseen joko työpäivän päätteeksi tai heti aamulla ennen uuden työpäivän aloittamista. Järjestele paperit, laita kynät purkkiin, vie kahvikuppi tiskiin ja heitä ylimääräiset muistilaput roskiin. Järjestyksessä olevalta pöydältä on helpompi ja mukavampi käydä kohti uuden päivän mukanaan tuomia tehtäviä

kelly-sikkema-411622-unsplash.jpg

Luo systeemi muistilapuillesi

Monella meistä voi olla työn alla useita tehtäviä tai projekteja samaan aikaan, ja niiden hallinta saattaa aika ajoin tuntua haastavalta. Työpöytä täyttyy helposti muistilapuista, jotka voivat hukkua muiden papereiden alle. Työskentely on tehokkainta, kun luot muistilapuillesi selkeän järjestelmän. Voit esimerkiksi tehdä A4-paperista pohjan, jolla jaottelet muistilaput kiireellisyysluokkiin: TÄNÄÄN – TÄLLÄ VIIKOLLA – TÄSSÄ KUUSSA. Näin näet kaikki huomiotasi vaativat tehtävät helposti yhdellä silmäyksellä, eivätkä irralliset muistilaput enää ajelehdi työpöydälläsi.

crew-56835-unsplash.jpg

Digitaaliset työkalut

Hyvä keino pitää pöytä järjestyksessä on vähentää turhien tavaroiden määrää. Paperin, kynien ja muiden toimistotarvikkeiden tarve pienenee huomattavasti, kun hyödynnät enemmän digitaalisia vaihtoehtoja. Saatavilla on useita eri ohjelmia erilaisiin tehtäviin – pienellä perehtymisellä löydät varmasti itsellesi toimivat ja mieluisat ratkaisut.

hurry-2119711_1280.jpg

Keskity yhteen tehtävään kerrallaan

”Multitasking” eli usean asian tekeminen samaan aikaan on ollut pitkään trendinä, mutta se sopii vain hyvin harvalle. Olet varmasti huomannut, kuinka vaikeaa on keskittyä ja saada tehtävät hoidettua tehokkaasti loppuun asti, jos yrittää suorittaa liian monta asiaa samanaikaisesti. Kun keskityt yhteen asiaan kerrallaan ja teet sen loppuun, sen jälkeen voit siivota tehtävään liittyvät paperit ja muut tavarat heti pois, eivätkä ne jää pyörimään pöydällesi epämääräisiin kasoihin.

Oma paikka jokaiselle tavaralle

Pöydän siivoaminen on helppoa ja nopeaa, kun jokaiselle tavaralle on olemassa oma selkeä paikkansa. Lomakelaatikot, muistilapputelineet ja pienet työpöydällä pidettävät laatikostot auttavat pitämään paperit ja pienet toimistotarvikkeet siistissä järjestyksessä. Kun mietit sopivia säilytysratkaisuja, avainasemassa on tehdä tavaroiden paikalleen laittamisesta mahdollisimman helppoa – näin epäjärjestystä ei pääse edes syntymään.

Krista.png

 

 

Krista Vallinrinne

OFFICE ENABLER