People are holding a plant in their joined hands

Lyrecon yhteiskuntavastuullisuus

Vastuullisuus parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen keskiössä.

Työpaikoilla on konkreettinen mahdollisuus vaikuttaa ja taklata ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyviä haasteita.

Asiakastyytyväisyys ei tule vain tuotteista ja palveluista. Tärkeää on myös se, että kaikki mitä teemme asiakkaidemme hyväksi, on mahdollisimman kestävällä pohjalla:

  • kestävällä tavalla tuotetut tuotteet ja palvelut kaikkiin työympäristöihin
  • toiminnan eettisyys ja lainmukaisuus kaikissa maissa, joissa valmistajamme ja kumppanimme toimivat,
  • pakkausjätteen minimointi,
  • kestävät prosessit tilauksesta toimitukseen ja tuotteen elinkaaren loppuun asti,
  • erinomainen työntekijäkokemus,
  • koulutuksen tukeminen köyhissä maissa.
Green leaf

Uusi vastuullisuusstrategiamme kattaa kaiken toimintamme ja niiden vaikutukset ympäristöön ja ihmisiin. Sitoudumme myös tiedottamaan avoimesti kehityksestämme vastuullisuudessa. 

rice fields

Tuloksemme

picto rickshaw

-28,11 %

CO2-päästöjä vuodesta 2010

Tiimiemme yhteisenä tavoitteena on toimia vastuullisesti ja minimoida Lyrecon ympäristövaikutuksia läpi koko arvoketjun, aina tavarantoimittajilta asiakkaillemme

leaf

42,2 %

myynnistämme vihreistä tuotteista vuonna 2020

Lyrecon oma Vihreä puu -merkki auttaa asiakkaitamme valitsemaan vihreämmin ja pienentämään työpaikkojen ympäristövaikutuksia 

sdg goals

Lyreco tukee YK:n Global Compact -yritysvastuualoitetta & YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

Lyreco oli ensimmäinen toimistotarvikealan yritys, joka liittyi YK:n maailmanlaajuiseen Global Compact -aloitteeseen vuonna 2004. Tämä on osoitus pitkäaikaisesta sitoutumisestamme kestävään kehitykseen. Raportoimme vuosittain Global Compact -aloitteen kymmenen periaatteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumisesta yrityksessämme.

Picture of Lyreco CEO

Lyrecolla uskomme siihen, että kiertotalous on paras tapa kasvaa vastuullisesti. Kääntämällä toimintamallimme kohti kiertotaloutta vuoteen 2025 mennessä, otamme ratkaisevan askeleen sovittaaksemme suorituskykytavoitteemme entistä paremmin kestävän kehityksen sitoumuksiimme.

Gregory Lienard

CEO, Lyreco Group

Pied herbe

EU PEF -menetelmä tekee tuotteiden ympäristövaikutukset läpinäkyviksi

Lyreco on vuodesta 2015 ollut mukana Euroopan komission käynnistämässä eurooppalaisessa hankkeessa: EU Product Environmental Footprint (EU PEF), tuotteiden ympäristöjalanjälki. Menetelmä luo yhtenäisen, eurooppalaisen merkintätavan erityyppisille kulutustavaroille, jonka avulla kuluttajat voivat mitata tuotteen ympäristövaikutukset tuotteen koko elinkaaren ajalta 16 ympäristökriteerin avulla..

LUE YHTEISKUNTAVASTUURAPORTTIMME