werkplek

Zo richt je het perfecte thuiskantoor in!

Hét ideale thuiskantoor is moeilijk te bepalen aangezien niet iedereen thuis dezelfde ruimtes heeft. De ergonomische principes blijven voor iedereen gelden maar wanneer er aan de keukentafel gewerkt wordt, ziet dat er natuurlijk heel anders uit dan wanneer je een volledig thuiskantoor in een aparte ruimte kan voorzien. Weet je niet waar je moet beginnen om je eigen thuiskantoor of dat van je medewerkers in te richten? Bekijk dan deze handige gids, ingedeeld in 4 categorieën van werken in de keuken tot een tiptop ingericht thuiskantoor. Laat je inspireren door onze handige oplossingen om elke medewerker in jouw bedrijf zijn of haar eigen perfecte plekje te geven.

De keukentafel upgraden

Een bureauruimte inrichten

Onverwacht thuiswerken is moeilijk wanneer velen geen extra ruimte in huis hebben voorzien om een bureau te maken. Als jij of je werknemers weinig ruimte hebben om thuis te werken, wil dit niet zeggen dat je niet ergonomisch of productief kan werken. Met enkele handige, verplaatsbare toevoegingen aan je keuken of eetkamer, kan je al gemakkelijk een fijn thuiskantoor inrichten doorheen de dag. Je kan bijvoorbeeld een verhoogd werkstation gebruiken om rechtstaand aan de tafel te werken of een zitbal die je op het einde van de dag gewoon kan wegrollen en opbergen. Door af te wisselen tussen zitten en staan kan je ervoor zorgen dat je geen klachten krijgt. Je kan zelfs een kleine mobiele werkplek gebruiken die op het einde van de dag, gewoon weggerold kan worden naar een andere ruimte. Met een ergonomische kruk wordt afwisselend zitten en staan nog gemakkelijker. Als er toch een aparte ruimte is waar een kantoor kan ingericht worden, dan heb je natuurlijk meer opties. Kies meteen voor een bureaustoel die comfortabel zit en toelaat voldoende aanpassingen te maken zoals de hoogte en armleuningen verstellen en eventueel zelfs de rugleuning verstellen. Om je vloer te beschermen kan je een vloermat leggen onder de bureaustoel, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijker kan rollen met je stoel. Voldoende verlichting is essentieel in een goede werkplek, kies daarom voor een gemakkelijk verstelbare bureaulamp. Ook een bureautafel met voldoende ruimte en op de perfecte hoogte is onmisbaar in jouw bureauruimte.

Ergonomisch paradijs

Stijlvolle keuzes voor de woonkamer

Een perfect ergonomisch thuiskantoor zorgt voor een productievere werkdag, het kan je concentratie stimuleren en zelfs je gezondheid verbeteren. Door je werkplek actief te maken met een zit-sta bureau, wissel je gemakkelijk af tussen zitten en staan, dit kan eenvoudig door een ergonomische kruk toe te voegen. Je kan daarnaast opteren voor een bureaustoel die ergonomisch instelbaar is als je neerzit. Ook werklicht blijft belangrijk, door een lamp te kiezen waarbij de helderheid en kleur kan veranderen, blijft je concentratie optimaal behouden doorheen de dag. Kortom, met slechts enkele investeringen kan het perfecte thuiswerkbureau gecreëerd worden. Als er moet gewerkt worden in de woonkamer is plaatsgebrek vaak geen groot probleem, maar een mooi ingerichte ruimte verpesten met niet-passende kantoormeubelen is niet bepaald leuk. Gelukkig zijn er genoeg stijlvolle kantooropties, zoals een design kuipstoel die niet alleen comfortabel is maar ook perfect in het design van een woonkamer kan passen. Ook een tafel of lamp met unieke houten afwerking verdienen hun plaatsje. Bovendien kan een glasbord een handige toevoeging zijn die ook mooi in de huiselijk omgeving staat, hier kan je al je ideeën kwijt zonder met gekleurde post-its te hoeven werken.

Meer over thuiswerken