groeiende plantjes

Lyreco aan de slag met CO₂ prestatieladder niveau 3

 

In het kader van haar duurzaamheidsstrategie, neemt Lyreco weer een volgende stap: de implementatie van de CO prestatieladder. Wat is dat?

De CO -Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO -managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

De CO-Prestatieladder is een CO-managementsysteem dat bestaat uit 5 niveaus. Tot en met niveau 3 gaat een organisatie aan de slag met de uitstoot van de eigen organisatie. Vanaf niveau 4 en 5 wordt er ook werk gemaakt van de CO-uitstoot in de keten en sector.

co2 reductiemogelijkheden

Lyreco gaat dit jaar aan de slag met niveau 3 en dit voorlopig voor de sites en activiteiten van Lyreco Nederland.

De eisen van de ladder zijn kortgezegd: 

A- Inzicht: Het bepalen van de energiestromen en de CO-footprint

B- Reductie: het ontwikkelen van ambitieuze doelstellingen voor CO-reductie

C- Transparantie: Structurele communicatie over het CO-beleid

D- Participatie: Deelname aan initiatieven in de sector op het gebied van CO-reductie

Voor meer informatie en updates over onze activiteiten in functie van deze certificering zullen wij regelmatig iets publiceren op onze website, blog en sociale media kanalen. Voorlopig zijn wij al verheugd onze eerste stappen te kunnen delen, in de loop van 2022 zullen wij meer kunnen communiceren over concrete stappen die genomen worden. 

Zelf aan de slag? Ontdek de mogelijkheden op www.co2-prestatieladder.nl.

Meer over duurzaamheid