People are holding a plant in their joined hands

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid staan centraal in onze dienstverlening

Werkplekken kunnen concreet bijdragen aan het aanpakken van de belangrijkste milieu- en maatschappelijke uitdagingen.

Een uitstekende service leveren gaat niet alleen over producten en diensten. Het gaat erom dat elke stap die we zetten om onze klanten tevreden te stellen, op de meest duurzame manier wordt bereikt:

  • Duurzaam verantwoorde producten en oplossingen leveren voor elke werkomgeving
  • Zorgen voor ethiek en naleving van de regels in alle landen waar onze leveranciers, fabrikanten en partners actief zijn
  • Het aantal verpakkingen reduceren
  • Een duurzaam proces ontwikkelen van bestelling tot levering en zelfs tot aan het einde van de levensduur van het product
  • Zorgen dat alle medewerkers uitstekende prestaties leveren, waar we ook actief zijn
  • Onderwijs ondersteunen in de armste landen
rice fields

Onze resultaten

picto rickshaw

-19,3%

CO2 uitstoot sinds 2010

Onze teams werken aan een gemeenschappelijk doel: verantwoordelijk handelen om de impact van Lyreco op het milieu in de hele waardeketen, van leveranciers tot klanten, tot een minimum te beperken.

leaf

42,6%

van onze verkoop afkomstig van groene producten in 2019

Het Lyreco Green Tree label helpt onze klanten te kiezen voor groene alternatieven om zo hun ecologische voetafdruk op de werkplek te verkleinen

sdg goals

Lyreco steunt de doelstellingen van de Global Compact & UN SDGs (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties)

In 2004 was Lyreco het eerste bedrijf in de sector van de kantoorbenodigdheden dat zich aansloot bij het UN Global Compact (UNGC), wat getuigt van ons langetermijn engagement voor duurzaamheid. Door dit wereldwijde initiatief te steunen, verbinden we ons ertoe om jaarlijks te communiceren over onze vooruitgang bij de implementatie van de tien principes van de UNGC en de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's).

Picture of Lyreco CEO

Bij Lyreco geloven we echt dat de circulaire economie de beste manier is om een verantwoorde groei te bereiken. Door onze activiteiten tegen 2025 om te zetten in de circulaire economie, zetten we een beslissende stap op weg naar een nog betere integratie van onze prestatiedoelstellingen en onze duurzaamheidsverplichtingen.

Gregory Lienard

CEO van de Lyreco Groep

Pied herbe

Transparantie van de milieu-effecten van producten: ondersteuning van de PEF-methode van de EU

Lyreco ondersteunt de inspanningen van de Europese Commissie door de EU Product Environmental Footprint (EU PEF)-methodologie toe te passen om de ecologische voetafdruk van producten te evalueren. Deze nieuwe vergelijkende methode houdt rekening met elke stap in de levenscyclus van een product, van de productie van de grondstoffen tot het levenseinde van het product en met 16 milieucriteria.

Duurzaamheidsverslag

Duurzaamheidsverslag

"In een tijd waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen voor onze klanten belangrijker dan ooit is, blijven wij het verschil maken door elk jaar weer een steeds duurzamere waardepropositie te bieden."