People laughing at camera

Mensen

De best mogelijke ervaring aan elke medewerker aanbieden

De best mogelijke ervaring voor onze medewerkers bieden, zodat onze mensen onze klanten tevreden kunnen stemmen.

Lyreco beschouwt de kwaliteit van de werknemers als een voorwaarde om  kwaliteit voor de klanten te bereiken. Het welzijn van de werknemers heeft voor Lyreco de hoogste prioriteit.

Wij geloven in een cultuur die onze medewerkers waardeert en inspireert om het beste uit zichzelf te halen en onze kernwaarden Passie, Kwaliteit, Respect en Agility spelen hierbij een belangrijke rol.

Door een perfecte mix van mensen, technologie en onze strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen willen we onze klanten & medewerkers een geweldige werkdag bezorgen.

sdg 8 NL

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling van de Verenigde Naties waaraan wij bijdragen. 

Aurora

Mensen – Belangrijkste indicatoren

40,6 dagen

Rekruteringstijd

De rekruteringstijd wordt gemeten door de tijd te berekenen vanaf het ontvangen van de vacature (RR) tot het aanvaarden van het aanbod door de kandidaat voor elke functie die vervuld is tijdens de meetperiode.

turnover people

18,73%

Verloop

Het personeelsverloop wordt berekend door het aantal medewerkers dat het bedrijf heeft verlaten te delen door het gemiddelde aantal werknemers in een bepaalde periode.

people
2,24%
Abstenteïsme

BELANGRIJKSTE MAATREGELEN

  1. Groene en lage-impact initiatieven gestimuleerd bij onze medewerkers
  2. Daadwerkelijk welzijn op het werk
  3. Inclusie- en diversiteitsmaatregelen
OFFICE COLLABORATIVE WORK

Bij Lyreco willen we dat al onze mensen rechtvaardig en zonder enige vorm van discriminatie worden behandeld. Ervoor zorgen dat alle Lyreco-mensen worden behandeld zonder enige inachtneming van hun geslacht en dus werken aan het wegwerken van het verschil tussen het gemiddelde loon van mannen en vrouwen is een belangrijk element van ons verantwoord engagement.

Training sales people

Wil je bij ons komen werken?

Lees verder