Two people are talking in an office

Vi vil fremme grønnere arbeidsplasser

En unik vurderingsmetode og bærekraftige løsninger

Våre kunder streber etter å tilby medarbeiderne deres et arbeidsmiljø som påvirker mennesker og miljø positivt.  

For å hjelpe dem med å innføre bærekraftige metoder til innkjøp av produkter til arbeidsplassen forplikter vi oss til å: 

  1. Utvikle grønne produktalternativ som er lette å identifisere og velge 

  2. Utvikle lavemisjonslevering og oppmuntre til å samle ordre

  3. Utvide innsamlingen av brukte produkter til gjenbruk eller resirkulering 

green tree

Følg Lyrecos grønne tre!

Kjøp av grønne produkter krever tydelig informasjon som gjør det lettere å identifisere dem. I lyrecos katalog og nettbutikk merkes miljøvennlige produkter med et grønt tre som indikerer at de er vurdert ut fra Lyrecos vurderingsmetode. 

Ved hjelp av vår vurderingsmetode kan vi bevare kontrollen over hele produksjonskjeden og dermed gi våre kunder alle de opplysningene de trenger for å forstå hvorfor et produkt er klassifisert som grønt.

En unik miljøvurdering til grønnere arbeidsplasser 

Våre metoder for vurdering av grønne produkter bygger på en anerkjent internasjonal standard: ISO 14020, som er det høyeste nivået innenfor ISO-miljøstandarder. 

sgs green tree zoom

LES MER OM
Lyrecos grønne tre

Metodologien gjelder for alle produkter sammen med vår kvalitetsvurderingsprosess. 

Det grønne treet bygger på en vurderingsmetode som er basert på internasjonalt anerkjente standarder og organisasjoner:

  • Metoden er basert på den anerkjente internasjonale ISO 14020-standarden, som er det høyeste nivået innenfor ISO-miljøstandardene.
  • Den er i overensstemmelse med reklamepraksisen satt av "International Chamber of Commerces" som gir retningslinjer til å forhindre green washing.
  • Det anvendte systemet er det samme for alle produkter i alle våre avdelinger, noe som resulterer i ensartet merking av grønne produkter i alle land.
  • Vurderingsmetoden har blitt godkjent av SGS (det verdensomspennende sertifiseringsorganet), som anerkjenner den som best i sin klasse i forhold til kontroll av "miljøreklamer".

ISO (the International Organization for Standardization) er en internasjonal sammenslutning av nasjonale standardiseringsorganer.

 

Vår vurdering er basert på den internasjonale standarden for miljømerking: ISO 14020. Det dekker både sertifiserte krav og selvreklame. ISO 14020 er en del av ISO 14000-serien av standarder som henviser til standardene for miljøledelse. Disse standardene utgjør et mål for alle organisasjoner som ønsker å innføre styring for å kontrollere deres innvirkning på miljøet.

Vår metode er et tredelt beslutningssystem basert på et samarbeid mellom:

  • Lyrecos markedsføringsteam kontrollerer produsentenes reklamer i overensstemmelse med de kvalifikasjonene som er beskrevet i ISO 14021
  • Leverandører utfyller en "Green Assessment file" med sertifiserte krav om produsentens reklamer, ytterligere kriterier og dokumentasjon 
  • Lyreco QSS teams kontrollerer de sertifiserte kravene (f.eks. omfang, gyldighetsperiode) og samarbeider med leverandørene om å håndtere potensielle tvister og vurderinger
42,2%

av våre kunders innkjøp av kontorartikler består i 2020 av produkter med det grønne treet.

Les mer