sunset circular economy poster

Sirkulær økonomi

Vår forpliktelse mot en mer bærekraftig forretningsmodell

Fra 2020 til 2025 forplikter vi oss til å gjøre sirkulær økonomi til en prioritert merkesak for å fremskynde utviklingen av integrerte bærekraftige forretningsløsninger til våre kunder.

Integrasjonen av sirkulær økonomi i vår forretning er en sterk katalysator for å nå Lyrecos bærekraftige mål, samt en sterk reaksjon på den stigende etterspørselen etter integrerte, bærekraftige forretningsprodukter, løsninger og praksis. I 2020 offentliggjorde vi våre 5 forpliktelser til å hjelpe våre kunder med raskere å bevege seg mot en drastisk reduksjon av ikke-gjenbrukbart avfall på arbeidsplassen og dermed redusere deres miljøpåvirkning.

 

Dette er vår forpliktelse

Våre 5 forpliktelser for å oppnå sirkulære arbeidsplasser

1.

Være den første virksomheten i vår bransje med et komplett utvalg av gjenbrukbare produkter

Senest i 2025 vil Lyreco kunne foreslå et gjenbrukbart alternativ til alle de produktene en kunde gjerne vil kjøpe. "Gjenbrukbare" produkter er produkter som er fremstilt av materialer som kan brukes på nytt fra ende til ende i verdikjeden etter kriteriene for gjenbrukbarhet eller resirkulerbart innhold, og vil bli vurdert i henhold til ISO 14021-standardene.

2.

Tilby innsamling av utløpte produkter og bearbeide brukte materialer, slik at de kan komme tilbake i produksjonskjeden

Senest i 2025 vil Lyreco tilby en innsamlingsløsning til alle "gjenbrukbare" produkter for å sørge for at de effektivt resirkuleres, og opplyse om deres fremtidige bruk. 

3.

Fjerne all ikke-sirkulær emballasje fra de produktene vi selger

Frem mot 2025 vil Lyreco redusere bruken av emballasje og helt utfase plastemballasje som ikke kan resirkuleres for alle produkter.

4.

Utfase engangsplast eller ikke-resirkulerbar plast fra alle våre kontorer

Frem mot 2025 vil Lyreco utfase engangsplast og ikke-resirkulerbar plast fullstendig fra alle våre kontorer, fordi Lyreco selv må gå foran med et godt eksempel for å kunne engasjere kundene våre.

5.

Utvikle en standard for sirkulær økonomi i kontorforsyningsindustrien i samarbeid med europeiske interessenter

Frem mot 2025 vil Lyreco sammen med europeiske myndigheter og aktører innenfor sirkulær økonomi bidra til å definere en standard for arbeidsplassen. 

Leo Stoelinga

Ved å innsamle mindre kontorutstyr sikrer Lyreco at så mange produkter som mulig gjenbrukes, og at råvarene returneres til produsentene for bruk i nye produkter. 

Leo Stelinga

Procurement Manager, NS railway

Vil du vite mer?

LES VÅR CSR-RAPPORT

Les mer