Forest sunrise

El baner vei for leveranser med null CO2-utslipp.

Klimaendringenes akselerasjon og de dramatiske konsekvensene krever at vi intensiverer vår innsats for å beskytte miljøet. Kjernen i vår virksomhet er varetransport i byområder, noe som er en betydelig kilde til utslipp av klimagasser.

[1] Ademe, 2021
25 %

av alle CO-utslippene fra transport kommer fra leveringstransport.

Akkurat nå pågår et avgjørende skifte der dieseldrevne varebiler erstattes av varebiler og lastebiler som bruker alternative drivstoff, hvorav elektrisitet står for en betydelig andel.

Med en rekkevidde på opptil 240 kilometer og null karbonutslipp er elektriske kjøretøy perfekte for å levere «den siste milen».

climate policy

LYRECO AGERER

I samsvar med Parisavtalen forplikter Lyreco seg til å redusere CO2-utslippene fra sin virksomhet og å finne alternative ressurser for å levere «den siste milen» – alt for på en bærekraftig måte å kunne levere alt arbeidsplasser trenger.

Siden 2010 har Lyreco redusert sine CO2-utslipp med 19,3 %

I 2021 går Lyreco enda lenger og lanserer sin nye klimapolicy og handlinger for sunnere bymiljøer gjennom å starte konkrete prosjekter med helelektriske kjøretøyer.

Lyreco switzerland electric vans

Ett skritt for Lyreco Sveits mot ytterligere forpliktelser for å redusere CO2-utslipp.

Siden 2012 har Lyreco Sveits redusert sine CO2-utslipp med 30 %, delvis ved å gå over til biler med lave utslipp i bysentre.

Siden 2017 har Lyreco levert til sine sveitsiske kunder i tre byer ved hjelp av elektriske varesykler, og siden januar 2021 leverer man i to byer med elektriske varebiler.

Målet: Å foreslå en løsning med lave CO2-utslipp for alle store byer i Sveits i år 2023.

Italy  evans

Lyreco Italia tester elbiler

I mai 2021 valgte Fiat Professional (et varemerke i Stellantis-gruppen) Lyreco som samarbeidspartner for å hjelpe til med pilotprosjektet for den nye E-Ducato, det første 100 % eldrevne kjøretøyet for Fiat Professional. Det er en måte for Lyreco å bidra til leveringer med lave utslipp og lavt lydnivå, som resulterer i redusert trafikk i bysentrum, i dette tilfellet takket være kjøretøyets langdistansekapasitet.

Som utvalgt partner tok Lyreco imot en testbil som skal brukes i 2 måneder for å samle inn alle nødvendige data som kreves for å oppgradere E-Ducato og gjøre den til en virkelig ressurs for ansvarlige leveranser i byer og by- og de nærmeste omgivelsene.

respect

Dypdykk i fornybar elektrisitet med Lyreco Tyskland

Når det gjelder ansvar må man sjekke hele kjeden for å være sikker. Derfor har Lyreco Tyskland besluttet å hente sin elektrisitet fra bare fornybare kilder.

I Februar 2021 fastslo E.ON Energie Deutschland GmbH i et sertifikat at 100 % av all elektrisitet som Lyreco Tyskland trengte i 2020, kom fra naturlig elektrisitet fra fornybare kilder.  Dette sertifikatet bekrefter Lyrecos kontinuerlige engasjement for klimaendringer.

Les mere