Bod

Få bedre orden i boden og garasjen med disse oppbevaringsløsningene

Å skulle prøve å få orden i garasjen eller i boden kan føles litt overveldende.  Rommene er ofte offer for kaoset man ikke ønsker i resten av huset, og etter årevis med stabling kan det bli ordentlig rotete. Disse gode oppbevaringstipsene vil kanskje løse denne utfordringen en gang for alle! 

 

Utnytt den vertikale plassen

Det er veldig lurt å skaffe seg en form for hyllesystem. Gjerne åpne hyller som går hele veien fra gulv til tak. På denne måten kan du få plass til masse oppbevaringsbokser, uten å måtte stable dem, noe som gjør dem lett tilgjengelige. Du unngår også å ta opp dyrebar gulvplass, som heller kan brukes til for eksempel gressklipper, sykler eller bilen. 

 

Marker oppbevaringsboksene

Når du har fått på plass hyllene, er det på tide å finne oppbevaringsbokser som passer inn. For at du skal slippe å dra ut en og en boks for å lete etter det du skal ha, er det lurt å markere dem med etiketter. Da finner du alltid det du trenger, og det blir enklere å rydde. Ta gjerne i bruk bokser som er gjennomsiktige slik at du rett og slett ser hva de inneholder.

 

Husk lokk på eskene

Lokk på eskene er lurt av flere grunner. De holder edderkoppene unna, samtidig som de sørger for at ting ikke blir like fuktig. Om du skulle ønske å stable eskene, er du avhengig av å ha solide lokk som tåler det. 

 

Tenk over hvor du plasserer de ulike tingene

Det er mange forskjellige ting som oppbevares i boden eller i garasjen, og alt brukes i ulik grad. Det er derfor lurt å tenke på hvor tilgjengelig du plasserer de ulike tingene. Fotballskoene som brukes to ganger i uken bør være enkle å få tak i, mens juletrefoten gjerne kan ligge helt bakerst på øverste hylle. 

 

Heng opp tøyet

Mange av oss har ikke store nok garderobeskap til å ha både vinter og sommertøyet fremme hele året. Da er det fint å kunne henge det vekk. Organiseringsekspertene Clea og Joanna fra TV-serien «The Home Edit» på Netflix har utviklet en hel produktserie til garderoben. De har spesialisert seg på smarte løsninger, som for eksempel s-kroker til å henge opp tøy og vesker i. Hvis du skal oppbevare klær i garasjen eller i boden er det viktig å vite at det ikke er for fuktig, da vil klærne bli morkne. Det kan være lurt å kjøpe inn klesstativer som kan stå langs veggen, og henge klærne i klesposer, slik at de holder seg fine helt til de skal brukes igjen. 

 

Lag soner 

Et godt råd er å dele inn i soner. Et sted til sportsutstyr, verktøy, klær, julepynt og sykler. På den måten skaper du orden og du får enkelt oversikt når du enten skal finne noe, eller rydde noe på plass. Du kan også dele opp i soner basert på om tingene brukes innendørs eller utendørs, eller hvor ofte de brukes. 

 

Finn det du trenger for å skape en ryddig og organisert garasje eller bod hos Lyreco. Lykke til!