Vaskerom

Slik organiserer du vaskerommet

Vaskerommet er et sted for skitne sokker, vaskemidler og sølete barneklær. Det er kanskje ikke det mest appellerende rommet i hjemmet ditt, men det er ikke dermed sagt at det ikke kan bli det! Ved hjelp av smarte oppbevaringsløsninger kan du gjøre om vaskerommet til en organisert oase, eller – i det minste – til et rom med organisert kaos.

Smart oppbevaring av skittentøy og rent tøy

Mange har som vane å skille på hvitt og farget tøy når de sorterer klesvasken. Det er vi absolutt enige i, men det er minst like viktig å sortere ulltøy, og kanskje også noen andre mer sensitive tekstiler som kun skal vaskes for hånd. Dette løser du enkelt med oppbevaringskurver. Disse trenger ikke nødvendigvis å stå på vaskerommet ‒ kanskje hvert familiemedlem kan ha sine egne kurver på rommet sitt? 


Før du setter på klesvasken er det viktig at du sjekker alle lommer før vask for å ikke ødelegge vaskemaskinen. En mindre kurv er fin å ha på vaskerommet for rusk og rask som du finner i lommene. Og du! Vi kjenner alle til problematikken med single sokker i klesvasken. Hvis du dedikerer en egen kurv til single sokker, så vet du alltid hvor du skal lete. Vær konsekvent på å legge single, nyvaskede sokker i denne kurven, og du vil se at de alltid finner veien tilbake til sin rettmessige partner.

Vaskerom

Organiser vaskerommet enklest mulig 

Som regel er det lønnsomt å handle inn i større kvantum. Har du plass til det, er det jo helt genialt. Vaskepulveret kan helles over i tette oppbevaringsbokser med lokk for å få mest mulig ut av plassen i skap eller skuffer på vaskerommet. Merk gjerne boksene med merkelapper for å skille på hvitt og kulørt vaskemiddel. Flasker med flytende oppvaskmiddel kan enkelt organiseres i oppbevaringskurver slik at du har alt på ett og samme sted!


Et siste tips er å ha en søppelkasse rett i nærheten av vaskemaskinen. Her kan du kaste lo fra tørketrommelen! En pedalbøtte som kan åpnes ved hjelp av foten er veldig hendig når du står med hendene fulle.


Det er ingenting som gjør klesvaskingen lettere enn et ryddig og organisert vaskerom. Utforsk hele vårt sortiment med oppbevaringsbokser og oppbevaringskurver og få orden på vaskerommet en gang for alle!