pioneer mountain lyreco

Pionerer siden 1926

Bærekraftig levering av alt arbeidsplassen din trenger

Siden grunnleggelsen i 1926 har kjernen i Lyrecos vekst og suksess vært evnen til løpende å tilpasse seg behovene på alle slags arbeidsplasser – helt fra kontoret til byggeplassen.

Fire generasjoner etter at Georges-Gaston Gaspard åpnet dørene til sin bokhandel i Valenciennes i Frankrike, har Lyreco kunder på fire kontinenter – helt fra enmannsvirksomheter til store, internasjonale virksomheter.

bookstore

Fra bokhandel til B2B-distributør av kontorartikler

Fleksibilitet og innovasjon har alltid drevet Lyrecos ambisjon om å levere akkurat det den enkelte arbeidsplassen har behov for. Som global aktør og lokal markedsekspert er vi til stede der hvor kundene våre er.

I 1926 grunnlegger Georges-Gaston Gaspard en bokhandel som het "Gaspard" i Valenciennes i Frankrike. Virksomheten utvikler raskt et trykkeri som produserer sitt eget utvalg av papirprodukter. Fra 1936 begynner Gaspard å levere direkte til kundene fra sitt første lager. Etter Andre Verdenskrig blir virksomheten en av de første B2B-leverandører av kontorprodukter og -ytelser.

 

webshopNO2

Fra den første katalogen til en 360° kundeopplevelse

Med Etienne Gaspard, sønn av Georges-Gaston, og deretter hans sønn Georges Gaspard i spissen, holdes fokuset rettet på den gode kundeopplevelsen – kjernen i alle Lyrecos nye løsninger: 

  • fra den første katalogen som ble lansert i 1959, til utviklingen av en 360° kundeopplevelse som forener den nære kontakten med en personlig konsulent, e-handel og e-innkjøp 

  • fra kontorartikler til ekspertise innenfor sikkerhetsutstyr, hygiene eller ergonomi

  • fra endagslevering til levering til hjemmekontoret

LYRECO EXPANSION

Fra 1989 utvides internasjonalt ...

Georges Gaspard, sønn av Etienne Gaspard, starter den internasjonale ekspansjonen og utviklingen av kundespesifikke løsninger. Gaspard blir til Lyreco i 2001.  

I 1989 overtar Lyreco sitt første selskap utenfor Frankrike: Vermeire i Belgia. Denne handelen er det første skrittet i virksomhetens internasjonale utvidelse i Europa og Asia. 30 år senere er Lyreco ledende i Europa og verdens tredje største distributør av produkter og løsninger til arbeidsplassen med 15 datterselskap i 25 land. 

Lyreco fortsetter med å utvide: Senest med kjøpet av Intersafe i 2019, Deskright i Singapore og Office Depot Contract Business Unit i Spania.

SAFETY

... og utvikling av løsninger og ekspertise

På 2010-tallet begynner Lyreco å utvide sin produktportefølje med spesialiserte produkter og løsninger. 

Det utvikles integrerte løsninger som produkttilpasning, printservice, innsamling av brukte produkter og grønne alternativ.  

Virksomhetens private merke, som tidligere het IMPEGA, blir til Lyreco i 2009 og utvides til alle kontorproduktkategoriene.  

Utvalget av personlige vernemidler lanseres i 2013, hygiene- og rengjøringskategorien  i 2015. Kaffeløsninger utvikles fra 1997 med et eksklusivt partnerskap med Nespresso Business i Europa og Asia.  

sustainability

Respekt for omgivelsene våre er i vårt DNA

Respekt for våre omgivelser, og det avtrykket vi setter er en av Lyrecos grunnleggende verdier. Lyreco har lenge gjennomført konkrete tiltak for å leve opp til våre forpliktelser. 

For at vi kan fortsette med å forbedre oss på dette området, tiltrådte virksomheten allerede i 2004 FNs Global Compact og gjorde i 2012 offisielt Bedriftsansvar til en søyle i strategien med Eco-Future-strategien. 

Større tiltak som revisjon av Lyrecos produktprodusenter, Lyrecos grønne tre, CO2-reduksjonsprogrammet på tvers av alle aktiviteter og Lyreco University for våre medarbeidere, har blitt lansert som følge av dette.

Siden 2019 har vi fulgt en ny strategi som styrker våre forpliktelser: Etikk og bærekraf i forsyningskjeden, Governance og risikostyring og Bidrag til Fellesskapet er nå målrettede pilarer ved siden av Miljø, Økonomi og Mennesker.   

I 2020 forplikter Lyreco seg til å konvertere sine produkter og løsninger til Sirkulær økonomi. 

lfe nicolas axelrod

... og det er respekt og lidenskap for mennesker også

Støtte til barns utdannelse i de mest utsatte landene er også en langsiktig forpliktelse. 

For å styrke vår innsats, ble vårt veldedighetsprogram, Lyreco For Education, lansert i 2008.

Takket være et stort engasjement hos alle Lyrecos medarbeidere, har mer enn 115 000 barn fått støtte i seks land: Vietnam, Bangladesh, Brasil, Togo, Madagaskar og nå Kambodsja.