Picture of a rickshaw in the city

Leveranser med låga utsläpp i städer

Lyreco har åtagit sig att hitta sätt att minska vår påverkan på miljön samtidigt som vi ökar vår förmåga att tillhandahålla en utmärkt servicenivå till våra kunder.

I London, Paris, Bern och Zürich testar och utvecklar vi leveranser med låga utsläpp av koldioxid för att hjälpa större städer att hantera utmaningen med att minska koldioxidutsläpp och luftföroreningar.

Picture of a rickshaw in the city

Lyreco Schweiz levererar med med elektriska rickshawar till Zürich-, Bern- och Basel-kunder

Genom att utrusta de tre schweiziska städerna (Zürich, Bern och Basel) med elektriska rickshawar deltar Lyreco Schweiz aktivt i att minska koldioxidutsläppen i städernas centrum. Den här transporten har flera logistiska fördelar: förutom ett nästan obefintligt koldioxidavtryck, möjliggörs kundleveranser i bilfria områden och berikar kundupplevelsen med en original touch.

LOW EMISSION LYRECO UK

Lyreco UK testar användningen av lastcyklar för leveranser i London.

I en trafikerad modern stad som London är det exakt den typ av innovation som Lyreco investerar i för att kunna leverera paket snabbt och med praktiskt taget nollutsläpp.

Det är därför vi samarbetar med ett londonbaserad start-up-företag Pedal Me för att effektivt leverera en del av våra varor över hela staden med hjälp av lastcyklar.

Få reda på mer om försöket nedan. Om du ser en av cyklarna ta en bild och tagga Lyreco UK and Ireland så kan du vinna en Kodak Selfie Stick!

Koldioxidutsläpp och luftföroreningar i stadsområden har nått en kritisk nivå de senaste åren.

Många städer vidtar nu åtgärder och förhindrar förorenande transporter från att köra in i städernas centrum. Ökningen av E-handel, 1-dags leverans, ett lokalt nätverk av distributionssidor. Som distributör av kontors- och arbetsplatsmaterial levererar vi till många företag i större stadskärnor och därför har Lyreco åtagit sig att hitta sätt att minska vår påverkan på miljön samtidigt som vi ökar vår förmåga att tillhandahålla en utmärkt servicenivå till våra kunder.

VAN ICON NEUTRAL 2
co2 POLLUTION

Godstransporter representerar 

10-15% av stadstrafiken 

Godstransporter står för

25% av CO2-utsläppen

från transport i städer.