Recommendationsscore - Niels & Jesper

Kundernas upplevelser är viktiga för oss

Vi på Lyreco uppmanar alltid våra kunder att ge feedback efter att de har handlat hos oss. De förser oss med viktig kunskap som gör att vi hela tiden kan förbättra oss. Resultaten från vår senaste recommendation score gör oss lite extra stolta.

 

”Jag är både stolt och hedrad över att så många av våra kunder vill rekommendera Lyreco till andra.”

 Niels Kryger, Customer Experience Director på Lyreco, är en glad man och det finns det en god anledning till. Varje år skickar vi på Lyreco ut ett frågeformulär till alla våra kunder där vi ber dem att bedöma deras samlade köpupplevelse på en skala från 1 till 10.

 Siffrorna från 2021 har sammanställts och genomsnittet – vår så kallade recommendation score – landar på 9,2 av 10. Det är högre än vi någonsin hade vågat hoppas på.

 ”Vi lyssnar mycket på våra kunder och gör stora ansträngningar för att alltid bli bättre. Därför är det av stort värde för oss att höra kundernas ärliga åsikter om deras upplevelse av Lyreco. Från våra produkter till kundtjänst och leverans. Att våra omdömen är så positiva är helt fantastiskt”, säger Niels Kryger.

Niels Kryger - CX Director Danmark

Vår totala recommendation score från 2020 låg på 8,6 av 10 – ett mycket tillfredsställande resultat som vi hoppades kunna matcha under 2021. Det gör oss ännu mer stolta över att det nu har stigit till 9,2.

Niels Kryger
Customer Experience Director i Lyreco

Vi samlar feedback under hela året

Det är inte så enkelt att vi bara ber våra kunder om att ge feedback på sin upplevelse av Lyreco en gång om året. Omdömena är ett viktigt verktyg för oss och helt avgörande för de fortsatta förbättringar och justeringar vi gör i Lyrecos webbshop, så förutom vår årliga recommendation score har kunderna möjlighet att rapportera sin upplevelse i en popup-undersökning varje gång de har lagt en beställning.

”Det är oerhört viktigt att veta att våra initiativ stämmer överens med kundernas behov. Det är så vi säkerställer att förbättringarna inte bara baseras på gissningar, utan att de faktiskt efterfrågas. Som tur är håller vi med om många av kundernas önskemål”, säger Jesper Drejer, Digital Site Manager på Lyreco.

Ju mer specifika kundernas omdömen är, desto enklare är det för oss att implementera åtgärder. Nu senast förbättrade vi bland annat vår sökfunktion, laddtid samt uppdaterade kundprofilen. Därför är det nu möjligt att se sin beställningshistorik och ombeställa en tidigare beställning. Allt detta har varit önskemål som vi fått direkt från kunderna.

Har du också feedback att ge oss? Då får du gärna höra av dig till oss. 

Du kan uttrycka dina åsikter här

Jesper Drejer - Digital site manager - Danmark

Vissa av våra kunder är mycket engagerade och vill regelbundet ge oss sin feedback. Periodvis får vi upp till 10 omdömen om dagen. Det är till enormt stor hjälp för oss, för det gör att vi hela tiden blir bättre

Jesper Drejer
Digital Site Manager i Lyreco
Working together for tomorrow
Vi är Lyreco