pioneer mountain lyreco

Pionjärer sedan 1926

hållbar leverans av allt din arbetsplats behöver

Sedan grundandet 1926 har kärnan i Lyrecos tillväxt och framgång varit förmågan att ständigt anpassa sig till alla typer av arbetsplatser - allt från kontor till byggarbetsplatser.

Fyra generationer efter att Georges-Gaston Gaspard öppnade dörren till sin bokhandel i Valenciennes, Frankrike, har Lyreco nu kunder på fyra kontinenter - allt från enskilda firmor till stora internationella företag.

bookstore

Från bokhandel till B2B-distrubutör av kontorsmaterial

Flexibilitet och innovation har alltid drivit Lyrecos ambition om att kunna leverera precis vad varje enskild arbetsplats behöver. Som en global aktör och lokal marknadsexpert är vi närvarande där våra kunder befinner sig.

År 1926 grundade Georges-Gaston Gaspard en bokhandel vid namn "Gaspard" i Valenciennes, Frankrike. Företaget utvecklade snabbt ett tryckeri som producerade sitt eget sortiment av pappersprodukter. Från 1936 började Gaspard leverera direkt till sina kunder från sitt första lager. Efter andra världskriget blev företaget en av de första B2B-leverantörerna av kontorsprodukter och -tjänster.

 

webshop

Från den första katalogen till en 360° kundupplevelse

Med Georges-Gastons son Etienne Gaspard, och senare hans son Georges Gaspard vid rodret, har det ständiga fokuset på den goda kundupplevelsen bevarats som kärnan i alla Lyrecos nya lösningar:

  • från den första katalogen som lanserades 1959 till utvecklingen av en 360° kundupplevelse, som förenar nära kontakt med en personlig konsult, e-handel och e-inköp

  • från kontorsmaterial till expertis inom säkerhetsutrustning, hygien eller ergonomi

  • från en dags leverans till leverans till hemmakontoret

LYRECO EXPANSION

Internationell expandering från 1989...

Etienne Gaspards son, Georges Gaspard, påbörjar den internationella expansionen och utvecklingen av kundspecifika lösningar. Gaspard blir år 2001 till Lyreco.

År 1989 övertar Lyreco sitt första företag utanför Frankrike: Vermeire i Belgien. Denna handel representerar det första steget i företagets internationella expansion i Europa och Asien. 30 år senare är Lyreco ledande i Europa och världens tredje största distributör av produkter och lösningar för arbetsplatser, med 15 dotterbolag i 25 länder.

Lyreco fortsätter att expandera: senast genom förvärvet av Intersafe 2019, Deskright i Singapore och Office Depot Contract Business Unit i Spanien.

SAFETY

...och utveckling av lösningar och expertis

Under 2010-talet börjar Lyreco utöka sin produktportfölj med specialiserade produkter och lösningar. 

Integrerade lösningar utvecklas såsom produktanpassning, tryckservice, insamling av använda produkter och gröna alternativ. 

Företagets egna varumärke, tidigare känt som IMPEGA, blir 2009 till Lyreco och utvidgas till alla kategorier av kontorsprodukter.

Utbudet av personlig skyddsutrustning lanseras 2013 och kategorin hygien och rengöring 2015. Kaffelösningar utvecklas från 1997 med ett exklusivt partnerskap med Nespresso Business i Europa och Asien.

sustainability

Respekt för vår omgivning finns i vårt DNA...

Respekt för vår omgivning, och det avtryck vi gör, är en av Lyrecos grundläggande värderingar. Lyreco har länge genomfört konkreta åtgärder för att leva upp till våra skyldigheter.

För att vi ska kunna fortsätta förbättra oss inom detta område gick företaget med i FN:s Global Compact redan 2004, och 2012 gjorde vi officiellt Corporate Responsibility till en fokuspunkt i upplägget med Eco-Future-strategin.

Stora initiativ, som granskning av Lyrecos produkttillverkare, Lyrecos gröna träd, CO2-reduktionsprogrammet, som sträcker sig över alla aktiviteter och Lyreco University för våra anställda, har lanserats som ett resultat av detta.

Sedan 2019 har vi följt en ny strategi som stärker våra åtaganden: Etik och hållbarhet i leverantörskedjan, Governance og riskhantering och Bidrag till gemenskapen är nu riktade tilltag vid sidan om Miljö, Ekonomi och Människor.

Under år 2020 åtar sig Lyreco att konvertera sina produkter och lösningar till Cirkulär ekonomi.

lfe nicolas axelrod

...och det gäller även respekt och passion för människor

Stöd för barns utbildning i de mest utsatta länderna är också ett långsiktigt åtagande. 

För att stärka vår insats lanserades 2008 vårt välgörenhetsprogram, Lyreco For Education.

Tack vare det stora engagemanget från alla Lyreco-anställda har mer än 115 000 barn fått stöd i sex länder: Vietnam, Bangladesh, Brasilien, Togo, Madagaskar och nu Kambodja.