Choklad från Lyreco

Choklad för alla tillfällen

Det finns vissa godsaker som vi uppskattar lite extra och en av våra absolut mest omtyckta i denna kategori är choklad. Chokladen har länge varit en favorit och det är svårt att inte bli glad när du tar en bit av din favoritchoklad, oavsett om det är på jobbet till kaffet eller på helgen och lördagsmyset.

Den 11 november varje år är det chokladens dag i Sverige och då ska vi passa på att frossa i choklad och hylla denna fantastiska godsak lite extra mycket!

Hur tillverkas choklad?

Choklad framställs genom flera olika steg. Först odlas kakaofrukter och skördas, varpå kakaobönorna extraheras. Sedan genomgår bönorna en fermentering och torkningsprocess. Efter det rostas de för smakutveckling. Kakaobönorna krossas och pressas för att separera kakaosmör från kakaosubstans. Därefter blandas och raffineras de med ingredienser som socker och ibland mjölk. Chokladen knådas eller konchas som det också heter för att förbättra dess smak och textur. Tempering ger den glans och struktur, och slutligen formas, kyls, förpackas och distribueras chokladen ut till återförsäljare.

Chokladpraliner Lyreco

Glöm inte julchokladen

Även om julen är förknippad med tomtar, julklappar och pepparkakor så kommer inte chokladen långt där efter. Chokladen hjälper till att förgylla julen och utan den skulle den inte vara sig lik, vare sig det är hemma eller på din arbetsplats. Det finns bland annat chokladtomtar, chokladkalendrar, chokladaskar och chokladkakor att välja på som är ett måste när julen står för dörren.

Tack vare att chokladens dag äger rum den 11 november så är det också en bra påminnelse att beställa din julchoklad till din arbetsplats. På Lyreco finns det julchoklad i alla dess former och varianter där det garanterat finns något för alla smaker.

Oavsett när du vill njuta av en bit choklad så finns det något för alla tillfällen. Ta en chokladpralin till kaffet på kontoret eller en chokladkaka till fredagsmyset i hemmet. Vare sig om du vill ha ljus eller mörk, pralin eller kaka så finns det choklad för alla tillfällen hos oss på Lyreco.