Header arbetsmiljö

Må bra på din arbetsplats

Att som anställd arbeta i en säker och hälsosam miljö är ett måste för att kunna jobba effektivt och smärtfritt. Ges de rätta förutsättningarna kommer också resultaten att komma därefter. Mår du som anställd bra både fysiskt och psykiskt kommer du kunna leverera på bästa tänkbara sätt. En dag som syftar till att höja medvetenheten om arbetsmiljöfrågor och främja en kultur av säkerhet och hälsa på arbetsplatsen är Arbetsmiljödagen. Denna dag firas den 28:e april varje år och instiftades år 2003 av internationella arbetsorganisationen ILO för att fira konventionen om säkerhet och hälsa på arbetsplatsen.

Arbetsmiljödagen är en viktig påminnelse om att alla har rätt till en hälsosam och trygg arbetsplats där både kropp och själ mår bra samt att det är arbetsgivarens ansvar att se till att sådana villkor följs.

Tänk ergonomiskt och skapa en hälsosam arbetsmiljö

I det långa loppet kan det vara små justeringar som gör stor skillnad på kontoret. Att jobba i en icke ergonomisk position dag ut och dag in kan ge stora problem för de anställda. Vanliga förslitningsskador som uppstår är bland annat ryggont, musarm och nackproblem. Att behöva sjukskriva personal på grund av förslitningsskador är inget som någon vill göra och för att minimera riskerna kan ergonomiska produkter från Lyreco vara räddningen för dig och dina anställda. Friskare, hälsosammare och gladare anställda kommer leda till att produktiviteten ökar och att de får mer gjort under arbetstiden. Det är inte bara till fördel för dina anställda, utan även för företaget i stort.

Lyrecos breda utbud inom ergonomiska produkter

Lyreco har alltid varit i framkant när det kommit till ergonomiska produkter som förbättrar arbetsmiljön på jobbet. Vi människor är alla olika och har olika förutsättningar och behöver därför diverse hjälpmedel för att klara av arbetet. Tack vare det breda sortiment som vi på Lyreco erbjuder finns det produkter som skapar en hälsosam och hållbar arbetsmiljö för alla individer. Vi erbjuder bland annat:

  1. Höj- och sänkbart skrivbord: Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du variera din arbetsställning vilket leder till minskad belastning av nacke och rygg. Det är dessutom enkelt att reglera utefter varje enskild individs behov och det ökar även fettförbränning och blodcirkulation vid stående arbete.
  2. Ståmattor: Med hjälp av en ståmatta orkar du stå upp längre vid stående arbete då mattan minskar belastning på rygg, axlar, fötter och leder. Den fördelar smidigt kroppsvikten på ett jämnt sätt mellan fötterna.
  3. Ergonomiska kontorsstolar: För dig som sitter mycket under din arbetsdag är en ergonomisk kontorsstol ett måste. Du får dels en bekvämare arbetsposition samtidigt som du minskar risken för arbets- och belastningsskador i bland annat rygg, nacke och axlar. Sitt bekvämt och du kan fokusera på jobbet istället för där du har ont.
  4. Sittboll: För dig som vill få träning samtidigt som du sitter vid datorn är en sittboll att rekommendera. Tack vare bollens runda form aktiverar du din bål i form av mag-, sido-, och ryggmuskler. Detta kan också motverka ryggproblem då du blir starkare i dessa områden.
  5. Fotstöd: Tack vare ett smart fotstöd får du en korrekt och ergonomisk sittställning. Fötterna kommer upp en bit vilket kan vara det som behövs för en korrekt ställning på knä och leder.
ståmatta

Stå upp längre utan att få värk eller andra skador på din kropp med hjälp av en ergonomisk ståmatta.

Summa summarum handlar det om att ge de anställda rätt förutsättningar för att orka jobba i många år utan att drabbas av förslitningsskador. Genom att investera i ergonomiska produkter förbättras arbetsmiljön avsevärt och kom ihåg att det är de små justeringarna som kan göra stor nytta i längden. Arbetsmiljödagen är en påminnelse om att investera i ergonomiska produkter för alla anställda och dessa köper du smidigast och till bäst priser på Lyreco.se!