Frixion Clicker ny

Pennan med det raderbara bläcket

Vi har alla någon gång skrivit med en bläckpenna och råkat skriva fel. Kanske blev det ett felstavat ord, lite snett eller helt enkelt inte så snyggt som vi hade hoppats på. Den känslan när du måste slänga pappret och använda ett nytt eller när du bara har en chans att leverera en snygg text sätter ofta en hög press på personen som skriver med pennan. Men tack vare Pilots revolutionerande penna är detta nu ett minne blått.

Pilot frixion - Lyreco

Pilot som företag

Pilot som tagit fram pennan har i över 100 år varit synonymt med innovativa skrivinstrument. Pilots forskning är inspirerat av kundernas behov och genom innovation ökar de konstant pennornas skrivkänsla. Detta har resulterat i lanseringen av bland annat gelbläck och FriXion, det raderbara bläcket, älskat av pennentusiaster världen om.

Pilot Nordic grundades 1999 och är ett helägt dotterbolag till japanska Pilot Corporation som grundades 1918. I Pilot Nordic ingår Sverige, Danmark, Finland, Island och de baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

Den raderbara kulspetspennan FriXion Clicker 0,7

FriXion Clicker är en raderbar kulspetspenna och passar för alla tillfällen.
Lika perfekt i vardagen såväl som på arbetsplatsen och du kan sudda i oändlighet med det integrerade suddet som inte slits ned. FriXion Clicker 0,7 finns i 8 olika färger och är påfyllnadsbar för ett mer hållbart, kostnadseffektivt och miljövänligt användande.
Kulspetspennan har ett grepp som gör den bekväm att hålla och är tillverkad av tåliga material för en lång hållbarhet.

Frixion familjen från Pilot - Lyreco.se

Skrivkulor av tungstenkarbid

Denna legering är en av hemligheterna bakom PILOTs kvalité. Skrivkulan motstår effektivt deformationer orsakade av stötar eller av att tappas. Skrivkulan behåller sin runda form och skrivtexten förblir exakt och regelbunden utan risk för klumpar eller bläckläckage. Skrivkulan roterar med en hastighet av 4 till 5000 varv per minut och denna rotation ger en värmeeffekt som gör bläcket ännu mer lättflytande. Skrivkulan är också infattad i ett hölje av rostfritt stål.

En ny generation av gelbläck som är raderbart

Bläcket blir osynligt vid temperaturer över 60°C. Pennor med värmekänsligt bläck har därför ett speciellt "sudd" som med friktionens hjälp hettar upp pappersytan utan att förstöra det. Omvänt så gör temperaturer under -10°C att bläcket/texten återigen blir synligt.

Det är viktigt att vara aktsam om dina dokument när du har använt pennor med detta bläck. Överexponera dem inte på varma platser, till exempel nära ett värmeelement eller i en solvarm bil. Skulle det inträffa att texten har försvunnit, så går det bra att lägga dokumentet i frysen en stund. Vi rekommenderar inte att använda pennor med värmekänsligt bläck för att signera officiella dokument.

Som en sammanfattning kan vi konstatera att Pilots FriXion Clicker 0,7 är en revolutionerande penna som passar utmärkt för dig som vill kunna radera något som du skrivit. Perfekt om du skrivit fel eller helt enkelt vill ändra på något i din text eller anteckning. Du slipper ta ett nytt papper och du kan skriva helt utan någon press. Pennan kommer att underlätta din vardag och du kan sudda hur mycket du vill, se därför till att alltid ha en FriXion Clicker 0,7 nära till hands och du köper den på Lyreco!