Header

De voordelen van een papieren agenda

Hou jij net zoals wij van een mooie papieren agenda? Wij zijn er helemaal fan van, samen met vele andere mensen want de papieren agenda maakt duidelijk een comeback. In tijden van smartphones en productiviteitapps lijkt het misschien vreemd om een papieren agenda boven te halen. En toch heeft het plannen op papier heel wat voordelen. We sommen er enkele op:

1. Digitale detox
In tijden waarin we hele dagen aan ons computerscherm gekluisterd zitten, brengt een papieren agenda rust in een wereld vol prikkels. Een papieren agenda geeft niet om de haverklap irritante meldingen en piepgeluiden en geeft geen blauw licht af dat slecht is voor je nachtrust.
 

2. Betrouwbaar en altijd beschikbaar
Een papieren agenda kan niet vastlopen of uitvallen. Je hoeft hem ook niet op te laden en hij kan niet crashen als je hem laat vallen. Hij is altijd direct beschikbaar met een opstarttijd van nul.
 

3. Overzichtelijk en praktisch
Met een papieren agenda heb je in één oogwenk een overzicht van je dag- of weekplanning. Je kan ook zelf kiezen voor een agenda met een gedetailleerde dagplanning per bladzijde of een weekplanning. Bovendien zitten er in vele agenda’s verschillende extra tools om je leven en werk te organiseren zoals bladen voor uitgaven en inkomsten, reiskosten, omslagen voor onkostendeclaraties, notitieblaadjes, enz

 

4. Uniek en persoonlijk

Een papieren agenda is voor vele mensen meer dan een planningsinstrument. Je kan er aantekeningen in schrijven, notities, hersenspinsels, to-do lijstjes, tekeningen… Je hoeft je niet te houden aan vooraf bepaalde kaders, je mag krabbelen wat en waar je wilt. Je kan je agenda ook kiezen volledig naar jouw smaak. De keuze aan verschillende materialen en kleuren is oneindig: van een groene of roze cover, een eco FSC papieren cover tot een luxe lederen omslag. Of je kan hem personaliseren met eigen tekeningen of opschriften. Zo wordt je agenda een persoonlijk document boordevol belangrijke afspraken, mijlpalen, realisaties; superleuk om jaren later nog eens te doorbladeren.

Uniek en persoonljik agenda

5. Wat je opschrijft onthoud je beter
Het is wetenschappelijk bewezen dat wat we opschrijven we beter onthouden dan wat we typen. Het kan je ook helpen om je gedachten te ordenen. Een boeiend artikel over de kracht van het handschrift kan je lezen via deze link:  https://www.nytimes.com/2014/06/03/science/whats-lost-as-handwriting-fades.html
 

6. Als je iets gedaan hebt kan je het ook écht wegstrepen
Geef toe, het wegstrepen van iets dat je hebt afgewerkt, geeft een zo veel beter gevoel dan het deleten in je digitale agenda. Je staat ook meer stil bij wat je iedere dag opnieuw bereikt. Als je iets afgerond hebt en die taak kan wegstrepen, ben je je extra bewust van je prestaties en heb je er ook veel meer voldoening van.

 

7. Een afspraak maken per telefoon is zo veel makkelijker

Niets zo vervelend dan tijdens het bellen je digitale agenda te moeten raadplegen om een afspraak te maken. Een papieren agenda ligt open op je bureau en kan je inkijken terwijl je aan het bellen bent, zonder gesukkel met het switchen naar een app.

Aspraak telefonisch maken
Call to action

Ontdek ons gloednieuwe gamma agenda’s en kalenders.

Het plezier van het kiezen


Voor zij die helemaal mee zijn, rest er enkel nog de leuke taak van het kiezen van die agenda die helemaal past bij jouw persoonlijkheid, privé- en werkleven. 😊
We begeleiden je graag bij de keuze van de juiste agenda. Hierbij alvast een kort overzicht van de verschillende keuzemogelijkheden:

1. Bureau-agenda, pocket-agenda, organizer en/of notebook

Allereerst beslis je welke agenda het best past bij jouw dagelijks leven: een pocket-agenda in handig zakformaat om overal mee te nemen, een bureau-agenda met een overzichtelijke week- of dagplanning (1 dag per blz) of een organizer met losse agendabladen en tal van extra’s.

Kies je voor een Exatime organizer dan krijg je bovenop de agendabladen vele praktische extra’s zoals een alfabetisch telefoon- en adressendeel en een notitieblok, bladen voor uitgaven en inkomsten, reiskosten, omslagen voor onkostendeclaraties, klantenkaarten enz. Alles is uitneembaar en met geïndexeerde tabbladen te onderscheiden. De navulling is apart te verkrijgen. Zo hoef je slechts éénmaal te investeren in een mooie organizer, de volgende jaren koop je gewoon een prijsgunstige navulling, wat bovendien ook ecologisch verantwoord is!

Super fancy blijven natuurlijk de legendarische Moleskine notebooks en agenda’s.

2. De omslag

Vervolgens kies je je favoriete omslag: een vaste cover of een verwisselbare omslag met navulling, een milieuvriendelijke FSC-papieren cover, een gewatteerde, polypropyleen of een luxe lederen omslag (al dan niet in gerecycleerd leder).
 

Omslag

3. Binnenbladen of met ringen
Je hebt de keuze tussen vaste gelijmde binnenbladen of losse bladen met ringen.


4. Personaliseren
Je kan je agenda’s laten personaliseren met het logo van je bedrijf, adresgegevens of een  persoonlijke print.

Een (school)jaar zonder organisatiestress

Lyreco biedt naast bureau-agenda’s ook schoolagenda’s (sept-sept) en academische agenda’s (16 maanden), een ruime keuze aan muur- en bureaukalenders, muismatten met kalender, jaarposters, planborden, enz.

Hulp bij keuze

Hulp nodig bij je keuze?

Contacteer onze klantendienst via 04 361 99 23 of customer.be@lyreco.com

Ontdek hoe je kan leren plannen