Zo zit de vork aan de steel

Zo zit de vork aan de steel - inleiding

Het afgelopen jaar heeft ons veel inzichten gebracht over de gewoontes op de werkvloer en voornamelijk de hygiëne die daarbij gepaard gaat. Meer bedrijven zullen verder inspelen op het creëren van een veilige werkomgeving maar hoe doe je dat nu precies?

single use bestek

Single-use bestek, borden en cups

Handgels en desinfecterende producten zijn uit het huidige kantoor niet meer weg te denken, maar wat doen we met alle borden, bestek en tassen? De koffiepauzes zijn nu beperkt tot vluchtigere momenten waarbij pronken met een tas van zoonlief, of eentje die zegt ‘beste mama ter wereld’, steeds moeilijker wordt. Afwasbare spullen zijn minder aangewezen voor de algemene veiligheid, en een betrouwbaar kader schetsen waarin de werknemer zich goed voelt blijkt nogmaals een essentiële stap te zijn. Maar dat brengt natuurlijk een hoop verandering zich mee.

Single-use bestek, borden en cups behoren alsmaar meer tot de standaarduitrusting in het kantoor, een vernieuwing die uiteraard ook wat vragen opwerkt.

Single use

Is het maatschappelijk verantwoord om over te schakelen naar zulke opties?

Zijn single-use producten schadelijk voor het milieu? Welke mogelijkheden zijn er?  

Dit zijn voorbeeldvragen waar onze driedelige reeks ‘Hoe zit de vork nu echt aan de steel?’ graag antwoord op geeft.

In het kort: er is zeer veel keuze. Van papieren bekertjes, tot exemplaren uit plastic, borden die gemaakt zijn uit suikerriet of palmblad, je noemt maar op. Voor elk bedrijf is er een oplossing op maat.

De ecologische doelstellingen van 2025 stellen ons in staat om op een groene manier na te denken over de toekomst van elke werknemer. Een wereld waarbij er betere keuzes worden gemaakt voor mens en maatschappij creëert Lyreco graag samen met jou.

Continue reading