audit supplier china

Ellenőrzések az ellátási láncban: megerősített folyamat

Új szállítói fenntarthatósági program indult 2012-ben. Azóta a Lyreco gyártói auditok hatályát, kereteit és ellenőrzési folyamatait rendszeresen megerősítették.

reinforcemen audit supply chain

 

Az Eco Future 2012-2018 stratégiával 2012-ben új szállítói fenntarthatósági program indult.

2013 óta a társadalmi megfelelés értékelését kiterjesztették az összes közvetetten importált termékre. Ide tartoznak a Lyreco gyártók alvállalkozói is.

audit suppliers tiers

A gyártói társadalmi megfelelés ellenőrzését 2015-ben indították el.

2016-ban az ellenőrzési kört kiterjesztették a környezeti szempontokra is. Azóta az ellenőrzések irányítását megfelelően akkreditált harmadik félként világszintű vizsgáló cég végzi.

audit china pens

Folyamat megbízhatósági auditok

 

  • Mindezeket az ellenőrzéseket a SEDEX 4 oszlop szabvány bevezetése óta végezzük. Ugyanezt a megközelítést (teljesen független auditok) alkalmazzuk akár közvetlenül, akár közvetve importált termékek esetében.
  • Emellett a folyamat megbízhatóságának megerősítése érdekében árnyék/kiegészítő ellenőrzések történnek, ezeket a Lyreco QSS csapata végzi.
  • Dedikált beszállítói fenntarthatósági átvilágítás is folyik bizonyos termékek, például az erdőirtás miatt a papír, vagy az egyéni védőeszközök, például műanyag kesztyűk és műtéti maszkok kockázati érzékenységének megfelelően, valamint a kockázati országokban tapasztalható munkakörülmények szempontjából is. 

A cél annak biztosítása, hogy az összes releváns fenntarthatósági szempontot megragadjuk, a termékkategóriától, a szállító helyétől és a kontextustól függően. Ez egy alapos elemzés, melyet a komplex helyzetekről indítottak el.