Life Cycle Assessment

Lyreco Danmark hædret for innovativt værktøj

Lyreco Danmark hædret for innovativt værktøj

Hvordan nedsætter vi klimaaftrykket effektivt, så det får en mærkbar virkning? Det har Camilla Rasmussen, Demand & Supply Planning Manager, netop undersøgt i det prisvindende projekt Life Cycle Assessment as a Service.

Det var da den årlige interne konkurrence Lyreco Pioneers Programme løb af stablen den 31. maj i Bruxelles, at det innovative værktøj vandt. Konkurrencen er en vigtig del i vores globale innovationsstrategi, hvor 12.000 medarbejdere hvert år bliver opfordret til at indsende ideer. Heraf bliver seks projekter udvalgt til at deltage, og der bliver valgt op til tre vindere.

Produktets livscyklus har fået en anden betydning

En af vinderne var Life Cycle Assessment as a Service; et online-værktøj der kan beregne produkters miljøpåvirkning. Værktøjet er tænkt som en service til vores leverandører, som med Lyreco som samarbejdspartner kan udregne miljøpåvirkningen på dele af deres sortiment.

Camilla Rasmussen

For 10 år siden tænkte man mest over farve og størrelse, når man skulle vælge en notesbog, men i dag er kriterierne nogle helt andre. Nu vil vi gerne vide, hvordan og hvor meget de respektive produkter påvirker miljøet. Det kan vores værktøj hjælpe med at udregne.

Camilla Rasmussen
Vinder af Lyreco Pioneers

Camilla leder til daglig indkøbsafdelingen og savnede generelt mere gennemsigtighed i forhold til produkternes miljøpåvirkning. Fra sin tid i kundeservice vidste hun, at nogle kunder delte den opfattelse. Derfor indsendte hun sin idé til Lyreco Pioneers og blev udvalgt med Ellen Söderlund og Johanna Jigmo-Linde fra ESG-teamet i Lyreco Sverige.

Det innovative værktøj beregner produkters miljøpåvirkning ud fra en detaljeret spørgeramme. Til præsentationen blev det eksemplificeret med notesbogen, hvor alt fra produktionsland og forsendelse til vægt og brugte materialer blev gennemgået for at give et konkret tal.

En gave for vores kunder

Arbejdsgruppen går nu ind i den såkaldte accelerationsfase, hvor værktøjet skal udvikles yderligere. Camilla Rasmussen forklarer, at de skal udvide produktkategorierne og deres grundlæggende elementer, så det bliver relevant for en endnu større leverandørskare.

Life Cycle Assessment as a Service bliver indledningsvist rullet ud i Sverige, men i fremtiden bliver det også en bærende del af Lyreco Danmarks webshop. Det vil gøre, at kunderne let og overskueligt kan orientere sig om, hvor stor en belastning et produkt har for miljøet.

Michael Baun Christensen

Det er et stort fokusområde for Lyreco at arbejde aktivt med bæredygtighed, og hvordan vi nedsætter klimabelastningen. Det er ikke kun en fejring af et flot resultat for en af vores dygtige kollegaer, værktøjet er også en stor gave til Lyreco, vores leverandører og i sidste ende også vores kunder.

Michael Baun Christensen
Managing Director